23948sdkhjf

Positive tendenser i bygge- og anlægsbranchen

Tal fra Danmarks Statistik viser, at det ser lidt lysere ud i byggeriet sammenlignet med samme tid sidste år.
Omsætningen i bygge- og anlægsbranchen viser små positive tegn. Det konkluderer Dansk Byggeri efter at have set på de nyeste tal for udviklingen i branchen.

Sammenligner man tallene for de seneste tre måneder med samme periode for ét år siden, har der været en fremgang i omsætningen på 3,4 %:

- Der er flere forklaringer, som kan være med til at kaste lys over fremgangen. Fra årsskiftet blev der indført nye momsregler. Reglerne betyder, at hvis et nybyggeri påbegyndes efter 2010, skal der betales moms af byggegrunden. Det vil gøre byggegrunden og dermed byggeriet dyrere for køberen, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Udover fremrykningen i det private boligbyggeri har der formentlig også været en fremrykning inden for det almene boligbyggeri. Det grundkapitalindskud, som kommunerne skal betale ved nye almene boliger, er steget fra 7 til 14 % for tilsagn til boliger givet efter den 1. januar 2011. Fra 2011 kræver det således flere likvide midler for kommunerne at bygge almene boliger:

- Det betyder, at der i 2010 blev givet utrolig mange tilsagn til nye boliger, og såfremt byggeriet af nogle af disse boliger allerede er påbegyndt, vil det også give en positiv effekt i omsætningstallene, siger Andreas Fernstrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086