23948sdkhjf

Presset anlægsmarked rammer Arkils indtjening

Mens aktiviteten steg i første halvår af 2018, er indtjeningen faldet i anlægskoncernen Arkil Holding A/S.

Det fremgår af Arkils halvårsregnskab.

I 1. halvår 2018 er omsætningen på cirka 1,5 mia. kr. mod 1.3 mia. kr. i samme periode sidste år. Det svarer til en stigning på omkring 10 pct.

Indtjeningen er negativ i årets første seks måneder. I 1. halvår er det primære driftsresultat (EBIT) på -7,5 mio. kr. mod 32,5 mio. kr. sidste år. 

”Som forventet ved indgangen til 2. kvartal har koncernens aktivitet, efter et svagt 1. kvartal, været høj i sommerperioden. Resultatet for 2. kvartal på ca. 57 mio. kr. - svarende til en overskudsgrad på 5,9% - er hæderligt, men alligevel ikke tilstrækkeligt til at leve op til vore egne forventninger fra starten af året, " udtaler adm. direktør Jesper Arkil i en børsmeddelelse.

Han uddyber:

"Marginalerne i Danmark er presset af en høj kapacitet og deraf følgende øget prispres på særligt funderings- og vandbygningsprojekter samt på vejbygningsaktivitet. Samme situation gør sig ikke gældende i udlandet, hvor indtjeningen er lidt bedre end forventet. Der forventes en fortsat høj aktivitet resten af året på baggrund af den nuværende ordrebeholdning, hvilket er baggrunden for opjusteringen af omsætningsforventningen. Dette er dog ikke tilstrækkeligt til at løfte indtjeningen til det forventede niveau, hvilket er baggrunden for, at helårsresultatet nu forventes realiseret lavere end forventet ved årets start”.

Koncernens omsætning for 2018 forventes nu realiseret i niveauet 3,3 mia. kr. (fra 3,0 – 3,2 mia. kr.), og resultatet før skat for 2018 forventes nu at udgøre i niveauet 90 - 120 mio. kr. (fra 110 – 140 mio. kr.).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095