23948sdkhjf

C.C. Contractor bygger bæredygtigt på Aarhus Havn

Sammen med Cubo Arkitekter, Terroir og Moe & Brødsgaard har Herning-entreprenøren netop vundet et nyt boligprojekt i seks etager. Bygherre er Boligforeningen Ringgården.
I 2013 skal 50 nye ungdomsboliger stå klar til indflytning på havnen i Aarhus.

Det skriver Jyllandsposten (JP), som oplyser, at et konsortium bestående af C.C. Contractor, Cubo Arkitekter, Terroir og Moe & Brødsgaard fredag blev præsenteret som vinder af projektet, der placeres i den kommende ungdomsbydel på havnen.

Det seks etager høje byggeri opføres lige ved siden af et andet Ringgården-byggeri med 99 boliger , og huset kommer til at leve op til de forventede 2025-standarder på energiområdet:

- Jeg er stolt af det hele ved projektet. Men jeg kan selvfølgelig fremhæve, at vores særlige profil i Ringgården er bæredygtighed, og det her hus lever helt op til vores ambitioner om energineutrale bygninger, siger Ringgårdens direktør Palle Jørgensen til JP.

Koster 57 mio. kroner
Det lave energiforbrug sikres blandt andet via isolering og genvinding af varmen fra brugt vand. Samtidig er tagfladen vinklet, så sollyset opfanges af solfangere og solceller:

- Det er simpelthen en genial løsning. Ikke blot opnås en energiproduktion, som gør huset energineutralt, men samtidig skabes en beskyttet 130 m² stor tagterrasse med en fantastisk udsigt til lystbådehavnen, Risskov og midtbyen, forklarer Palle Jørgensen.

Tagfladens produktion sikrer ifølge avisen tilstrækkeligt med energi til at dække fællesudgifterne til lys, varme og elevatordrift. Bygningen bliver på 2.500 m² og kommer til at koste 57 mio. kroner at opføre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124