23948sdkhjf

Nyt VUC på 11.500 m² i Odense

Folketingets Finansudvalg bevilligede i sidste uge over 77 mio. kroner til et nyt uddannelsescenter, der skal samle VUC-tilbuddene i det centrale Odense.
I foråret 2013 skal en ny stor uddannelsesinstitution med plads til omkring 1.100 årselever og 4.000 enkeltfagskursister stå klar til indflytning i Kottesgade bag Odense Banegård Center.

Efter mange års tilløb gav Folketingets Finansudvalg onsdag i sidste uge grønt lys til projektet og bevilligede samtidig 77,4 mio. kroner til en delvis finansiering af byggeriet:

- Når odenseanerne taler om byudvikling er det naturligt nok Thomas B. Thriges Gade og letbanen, der tager dagsordnen, men vi arbejder på mange fronter. Og en del af arbejdet går også på at udvikle centrum ud mod havnen, siger borgmester Anker Boye.

- Når VUC bliver samlet på en adresse, gavner det ikke kun de studerende og studiemiljøet. Det er også med til at sætte liv i havneområdet, og det gavner hele Odense by, fortsætter han.

Begejstring og lettelse
I dag foregår enkeltfagsundervisning i Odense på seks forskellige adresser, men med det nye byggeri bliver det muligt at samle undervisning og fællesadministration under samme tag:

- VUC Fyns ledelse har de seneste 10 år arbejdet ihærdigt på at få lov til at samle undervisningen i en ny bygning. Så lettelsen og begejstringen er stor, siger forstander Lisbeth Simonsen, der fejrede nyheden med kaffe og brød til alle morgenholdene.

Forstanderen understreger, at VUC Fyns øvrige undervisningssteder udenfor Odense ikke bliver berørt af det nye byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141