23948sdkhjf

Her bliver p-plads til lejligheder

Stor interesse for central byggegrund i Odense, som nu sælges til lokalt byggefirma

Kronprinsensgade i Odense får et nyt boligbyggeri, når gadens parkeringsplads bliver omdannet til lejligheder i kort afstand til Eventyrhaven samt handels- og restaurationslivet i centrum af Odense.

Byrådet i Odense Kommune har godkendt en indstilling fra By- og Kulturudvalget, og byggeriet vil kunne gå i gang medio 2020, når den nødvendige lokalplan er på plads og Odense Letbane er færdigetableret i området.

- Det er virkelig positivt, at vi får aktiveret en centralt beliggende grund. Vi fik fremlagt virkelig interessante projekter, som alle ville bidrage med stor kvalitet i byudviklingen. Jeg hæfter mig også ved den store interesse, der har været fra investorside. Det viser tydeligt, at nærheden til letbanen og city er attraktiv for mange, og det skal vi være yderst tilfredse med, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse.

I alt blev der indleveret 13 bud, hvoraf By- og Kulturudvalget fik fremlagt fire projekter i anonymiseret form. Vinderen blev Skt. Knudsgades Tømrer & Snedkerforretning, som vil opføre godt 2.300 kvadratmeter bolig, fordelt på to bygninger i tre og fire etager. Lejlighederne vil variere i størrelse fra 92 til 180 kvadratmeter. Hertil kommer et enkelt erhvervslejemål i stueplan.

Bebyggelsen bliver en nutidig fortolkning af villamotivet med referencer til de eksisterende villaer i Kronprinsensgade. Der er et bredt kig mellem bygningerne mod åen samt gode muligheder for at etablere grønne udearealer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094