23948sdkhjf

Hvem skal have betonprisen?

Dansk Beton er på jagt efter bæredygtige byggeprojekter

Den 28. marts 2019 uddeler Dansk Beton Bæredygtig Beton Prisen for sjette gang siden 2009.

Inden da skal de bedste projekter frem i lyset, og derfor opfordrer foreningen nu alle til at indstille kandidater.

-Vi leder efter bygge- og anlægsprojekter, hvor beton bruges bæredygtigt. Det gælder både miljømæssigt, socialt og økonomisk. Der er brug for fyrtårnsprojekter, som kan inspirere, som sætter barren højt, og som kan vise vejen mod mere bæredygtighed i bygge- og anlægsbranchen, siger branchedirektør Thomas Uhd, Dansk Beton.

Ifølge Dansk Byggeri kan blot 210 af 5.005 igangværende byggeprojekter karakteriseres som bæredygtige. Derfor er der al mulig grund til at få de bedste eksempler frem i rampelyset.

- Udviklingen mod mere bæredygtighed i bygge- og anlægsbranchen er kommet for at blive. Derfor er der brug for mere fokus på, hvordan man kan bygge bæredygtigt med beton. Med uddeling af prisen ønsker vi at inspirere til, at flere får øjnene op for det fornuftige i at sætte bæredygtig beton i højsædet, siger Thomas Uhd.

Kriterierne for de indstillede projekter er bæredygtig brug af beton - miljømæssigt, socialt og økonomisk. At projekterne skal være afsluttet og så må de ikke være mere end fem år gamle. Dommerpanelet for Bæredygtig Beton Prisen tæller blandt andre Lene Espersen fra Danske Arkitektvirksomheder, Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark og arkitekt Julian Weyer fra C.F. Møller Architects.

Deadline for at indstille kandidater er den 15. oktober 2018. Læs mere på Dansk Betons hjemmeside

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078