23948sdkhjf

Tre byggerier kæmper om Bygherreprisen

Axel Towers, Blox og en aarhusiansk skole er i spil til Bygherreprisen 2018

Den gode og professionelle bygherreindsats er i fokus, når Bygherreforeningen og Boligfonden Kuben skal finde årets modtager af Bygherreprisen.

Ud af 19 nominerede har en bedømmelseskomite nomineret bygherrerne bag byggerierne Axel Towers og Blox i København samt Frederiksbjerg Skole i Aarhus.

Nominerede

De nominerede kandidater til Bygherreprisen 2018:
ATP Ejendomme, Industriens Pension og PFA Ejendomme for opførelse af Axel Towers i centrum af København.

Realdania By & Byg for opførelse af Blox på Bryghusgrunden ved Københavns Havn

Aarhus Kommune for opførelsen af Frederiksbjerg Skole midt i Aarhus

Bygherreprisen blev senest uddelt i 2016, hvor Region Sjælland vandt for opførelsen af Nyt Psykiatrisygehus i Slagelse.

- Jeg synes, at vi har tre stærke kandidater med meget forskelligt udgangspunkt. Vi har den offentlige bygherre i form af Aarhus Kommune, der gør sit skolebyggeri til et forandringsprojekt og nytænker læring og pædagogik. Vi har det stærke kommercielle projekt midt i København i form af Axel Towers. Og sidst men ikke mindst er der Blox, som på mange måder sætter helt nye standarder i byggeprocessen og ved det færdige resultat, siger adm. direktør i Enemærke & Petersen Henrik Mielke, som er bestyrelsesmedlem i Boligfonden Kuben og medlem af bedømmelseskomiteen, i en pressemeddelelse.

Projekter flytter grænser
Bygherreprisen 2018 hædrer en bygherre, som i et eller flere byggeprojekter har udvist en særdeles god og professionel bygherreindsats, og som har formået at flytte grænser og skabe merværdi med sit projekt.

I år er der lagt særligt vægt på de bygge- og anlægsprojekter, der flytter grænser ved at udfordre de gængse dogmer og sætte nye standarder for anvendelsen.

Her peger Henrik Mielke blandt andet på, at selvom projekterne er meget forskellige, gemmer der sig flere ligheder i bygherreindsatsen: stærke strategier, velkonsoliderede og kompetente bygherreorganisationer, højt ambitionsniveau, mod og evne til innovation, nye samarbejdsformer og lysten til at tage et samfundsansvar og skabe merværdi med byggeriet.

En anonym rolle
Formanden for bedømmelseskomiteen, adm. direktør Palle Adamsen fra Lejerbo, påpeger, at Bygherreprisen er med til at sætte fokus på bygherrens afgørende rolle for at skabe det gode byggeri.

- Bygherreorganisationen bag et stort visionært byggeprojekt spiller ofte en lidt anonym rolle i forhold til det byggeri, som opføres. Og når byggeriet endeligt står færdigt, glemmer man ofte det forarbejde, der ligger bag. Men bygherren spiller en central rolle som den, der sætter rammerne for det færdige byggeri og vejen dertil. Det er igangsætteren og det strategiske anker i byggeprojektet. Bygherren er indkøber og angiver retningen og er derfor helt afgørende for byggeriets succes, understreger Palle Adamsen.

Bygherreprisen uddeles 9. november på Langelinie Pavillonen i København ved den store prisfest Building Awards, som Licitationen - Byggeriets Dagblad arrangerer i samarbejde med Bygherreforeningen, Lean Construction DK, Boligfonden Kuben.

Building Awards 2018

Buidling Awards 2018 afholdes den 9. november 2018 på Langeliniepavillonen i København.

Ud over Bygherreprisen uddeles ni særlige Building Awards, hvor finalisterne er danske bygherrer, entreprenører rådgivere, arkitekter og byggematerialeproducenter, der har gjort en ekstraordinær indsats med alt fra nye måder at bruge materialer på til energisparende projekter med fokus på miljø og cirkulær økonomi - alt sammen med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Building Awards uddeles således i forbindelse med en stor konference, hvis hovedtema er FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.

Bag uddelingen af de ni priser står Bygherreforeningen, Lean Construction DK, Boligfonden Kuben og Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Læs mere på www.licitationen.dk/buildingawards

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156