23948sdkhjf

Optimera jagter nye vækstmuligheder

Med købet af byggemarkedsaktiviteterne i XL-Byg Arctic Import overtager Optimera 17 funktionærer og får et vigtigt fysisk fodfæste i Grønland.
Købet er kædens første siden sammenlægningen med Brødrene Dahl i Saint-Gobain Distribution Denmark (SGDD), og Optimera etablerer dermed en grønlandsk platform for salg af trælast- og byggemarkedsvarer:

- Vores strategi er både at vokse organisk og at købe op for at styrke vores position, og når vi får mulighed for at købe os til interessant tilstedeværelse på de rigtige vilkår, slår vi til. På sigt er der nogle spændende vækstmuligheder i Grønland, siger adm. direktør i SGDD, Lars Fournais.

Han peger på, at Optimera, med SGDD-paraplyen, har en færdig infrastruktur, der effektiviserer hele back-office delen. Det gør det muligt at drive forretningen mere effektivt og er baggrunden for, at Optimera på længere sigt forventer at øge markedsandelen på det grønlandske marked.

Styres fra Aalborg
I forbindelse med opkøbet har Optimera også overtaget en større projektafdeling, som XL-Byg Arctic Import havde i Nørresundby, der varetager projektsalg og daglig handel med Grønland.

Optimeras forretning i Aalborg har efter opkøbet 11 medarbejdere, som beskæftiger sig med salg til det grønlandske marked. Al logistik håndteres fra Danmark, og der bliver således et tæt samspil mellem medarbejderne i Aalborg og medarbejderne i Nuuk:

- Vi har i mange år haft salgsrepræsentanter, som er kommet i Grønland flere gange årligt. Vores lokale kendskab er stort, men det er klart, at vi får et væsentligt bedre afsæt for at skabe forretning nu. De lokale medarbejdere i butikken i Nuuk fortsætter i Optimera-regi, så vores knowhow om det grønlandske marked bliver styrket væsentligt, siger forretningschef Ulrich Jakobsen fra Optimera Aalborg, som får det daglige ansvar for Grønlands-forretningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094