23948sdkhjf

Høje Taastrup klar til at byudvikle 155.000 m²

Stationen i Høje Taastrup skal bindes sammen med City 2. En arkitektkonkurrence skal nu give bud på, hvordan der kan skabes en livlig bydel med butikker, boliger og kontorer.
Høje-Taastup Kommune og Danica Ejendomsselskab samarbejder om et nyt, stort byudviklingsprojekt i Høje-Taastrup by, kaldet ”Down Town”.

Projektet, der nu bliver skudt i gang med en arkitektkonkurrence, skal binde byen sammen mellem et af landets travleste trafikknudepunkter Høje-Taastrup Station og det regionale handelscentrum City 2.

Visionen for ”Down Town” er at skabe en dynamisk bydel med et miks af butikker, erhverv, boliger og grønne områder. Samtidig skal bæredygtigheden – både den økonomiske, den sociale og den miljømæssige – være i top.

Rivende udvikling
Formanden for kommunens plan- og miljøudvalg, Laurids Christensen, glæder sig til at se de første byggekraner i Down Town:

- Virksomhederne er så småt begyndt at hive vækstplanerne op af skufferne igen, og hvor er der bedre muligheder end netop her for at etablere sig tæt på kunderne?, spørger han med henvisning til de mange besøgende i City 2, som gennem Down Town bliver ledt til og fra Høje-Taastrup Station.

Down Town er blot et af flere større projekter, som viser, hvilken rivende udvikling Høje-Taastrup Kommune er inde i. Danske Handicaporganisationer opfører domicil tæt ved den nye bydel, Grønttorvet rykker fra Valby til Høje-Taastrup i 2013, og så er et nyt bycenter i Taastrup på vej.

Hertil kommer to meget store fritids- og forlystelsesparker: et regionalt fritidsområde, hvor publikum kan lege vægtløs i aerodrom og på luftpudebåde, samt en vandaktivitetspark i Selsmosen med bl.a. kajakpolo, beachvolleyball og vandkanoner.

Arkitektkonkurrence
Arkitektkonkurrencen bliver udbudt som et parallelopdrag, der indledes med en åben tilbudsrunde med frist den 27. april 2011. Herefter bliver op til fire rådgiverteams udvalgt til hver især at give et bud på projektet.

Konkurrencen ventes at løbe fra medio maj 2011 til medio september 2011. De udvalgte teams bliver hver tildelt 200.000 kroner for udarbejdelse af parallelopdraget. Ved parallelopdragets afslutning vælges en fremtidig samarbejdspartner til det videre arbejde frem imod en lokalplan. Herefter er det op til interesserede virksomheder og investorer at sikre sig en bid af det attraktive bolig- og erhvervsområde.

Det er forventningen, at en endelig lokalplan vil være vedtaget i 2013, hvorefter den fysiske realisering kan påbegynde. Realiseringen forventes herefter at strække sig over en periode på 7-10 år.

Fakta om projektet
• Detail 20.290 m²
• Erhverv 82.970 m²
• Boliger 30.000 m²
• Offentlige formål 21.000 m²
• Parkering 118.340 m²
• Opholdsarealer 42.426 m²

I alt ca. 155.000 m² med en bebyggelsesprocent på 189 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11