23948sdkhjf

Skanderborg bruger 50 mio. kroner på energirenoveringer

Over de kommende år skal installatørvirksomheden Glenco gennemføre omfattende energibesparende tiltag i kommunens bygninger.
Skanderborg Kommunes ESCO-projekt, som blev indledt i 2010, går nu ind i sin 2. fase.

Projektet medfører investeringer for 50 mio. kroner i bedre styring af el- og varmeforbrug, efterisolering eller udskiftning af ventilation, vinduer, lamper eller vandhaner.

Forventningen er, at det samlede energiforbrug kan mindskes med omkring 10 mio. kWh., hvilket svarer til 20% af det samlede energiforbrug i kommunens bygninger. Tilmed vil indeklimaet i bygningerne ofte blive mærkbart bedre, da energitiltagene flere steder omhandler bedre styring af varmeforbrug og øget ventilation.

Arbejde til lokale håndværkere
Glenco går nu i gang med at gennemføre tiltagene. Arbejdet udføres i samarbejder med Dansk Energi Management, Lokalenergi samt lokale håndværkere.

Borgmester Jørgen Gaarde er glad for, at projektet nu kommer et væsentligt skridt videre:

- ESCO-projektet viser, at vi kan nå langt ved at tænke utraditionelt og smartere. Med samarbejdet sætter vi en dagsorden, der handler mere om effektivisering end om besparelser. Det giver rigtig god mening, for projektet er en gevinst hele vejen rundt. For klimaet, for kommunens økonomi, og for de medarbejdere og borgere, som færdes dagligt i de bygninger, som nu bliver mærkbart forbedret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11