23948sdkhjf

Velux knækker kurven

Antallet af arbejdsulykker i Velux Gruppen er støt nedadgående og faldt i 2010 med 20 %. Nu skærpes målene yderligere.
I 2010 registrerede Velux i gennemsnit 4,5 arbejdsulykker pr. million arbejdstimer på virksomhedens 27 fabrikker mod 5,6 ulykker i 2009.

I forhold til industrien generelt er det et flot tal, men hos Velux satser man på at nå endnu længere. Frem mod 2014 er målet således at nå ned på 1,5 ulykker pr. million arbejdstimer:

- Gennemsnittet for den danske industri er på omkring 20-25 arbejdsulykker pr. million arbejdstimer, så i sammenligning klarer vi os rigtig godt. Sikkerhed har været et fokusområde for os i en årrække, og vi har besluttet ikke kun at være bedre end de fleste andre virksomheder, men vil forsøge at være blandt de allerbedste på området, siger koncerndirektør David P. Meyer.

Gennemgribende kulturændring
For at reducere antallet af arbejdsulykker yderligere har Velux nu indledt et toårigt projektsamarbejde med den amerikanske virksomhed DuPont, som har specialiseret sig i at rådgive virksomheder om sikkerhed.

Et væsentligt fokus for projektet er sikkerhedsobservationer, der indbefatter såvel den fysiske sikkerhed (udstyr og maskiner), men i ligeså høj grad selve adfærden på arbejdspladsen:

- En sikker adfærd er den vigtigste metode til at undgå ulykker. En sikker adfærd i et farligt miljø kan godt lade sig gøre. Hovedløs adfærd derimod i et sikkert miljø kan vise sig meget mere farlig. Vi tror på, at alle ulykker kan undgås, siger David P. Meyer, der er klar over, at det er hårdt arbejde:

- Der skal intet mindre end en gennemgribende kulturændring til. Det kræver, at der kontinuerligt er fokus på sikker adfærd – hos ledelsen såvel som hos medarbejderne – og at det eksisterende regelsæt overholdes til hver en tid i hver enkelt arbejdssituation hver eneste dag. Det kræver vedholdenhed, men der er ingen vej udenom, fastslår han.

En tredjedel af Velux’ fabrikker har slet ikke haft ulykker i 2010, og ifølge direktøren er det en god indikator for, at virksomhedens 2014-mål ikke er urealistisk. Tværtimod giver det vished for, at ulykker helt kan undgås, mener han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109