23948sdkhjf

Nyt samarbejde: Vil skabe 5.000 job i byggeriet

Et storstilet projekt skal kickstarte energirenoveringen af 600.000 ældre lejligheder i Danmark.
Det er 12 højteknologiske byggefirmaer, der er gået sammen om at skabe 5.000 nye job og en omsætning på 2,5 mia. kroner inden 2016.

De omfattende mål skal nås gennem en beskeden støtte på 4 mio. kroner fra Regeringens Fornyelsesfond.

Idéen er at overbevise lejlighedsejere om, at 600.000 ældre boliger skal renoveres. Den offentlige støtte skal blandt andet bruges til at udvikle nye metoder til isolering og nye varmegenvindingssystemer.

Ideelt tidspunkt
Jørgen Lange, partner i Ellehauge & Kildemoes, er projektansvarlig, og han er klar over, at det er ambitiøse mål. Ikke desto mindre er han overbevist om, at de er realistiske.

Han vurderer, at en typisk renovering vil koste 250.000 kroner, og at det nu er det helt rigtige tidspunkt at igangsætte arbejdet:

- Renterne er lave. Byggeriet koster 25 % mindre end under opsvinget. Energi bliver dyrere endnu, og den privatøkonomiske opsparing er stigende. Og så står vi med 600.000 lejligheder, der bruger mere end dobbelt så meget energi som nødvendigt. Normalt vil det tage 40 år at renovere disse boliger, og så lang tid kan ingen vente, udtaler Jørgen Lange til Jyllands-Posten.

Hos Dansk Byggeri er man naturligvis begejstret for planerne. Chefkonsulent Torben Liborius slår fast, at et renoveringsprojekt af den størrelse vil have stor effekt på samfundsøkonomien i en tid med lavkonjunktur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125