23948sdkhjf

Ny folkeskole på 7.300 m² i Haslev

Arkitema står bag designet af en ny folkeskole, som lige er sendt i udbud. Skolen skal rumme 500 elever og opføres som elementbyggeri med bl.a. solceller og grønne tage.
Vibeengskolen er navnet på en ny folkeskole, der i sommeren 2013 skal stå klar til indvielse i Haslev på Sjælland.

Faxe Kommune har netop udbudt byggeriet, der skal opføres med delvis kælder, stue samt 1. sal beliggende på en ca. 64.000 m² stor ubebygget grund.

Energiklasse 1
Projektet er tegnet af Arkitema med Søren Jensen og Cenergia som ingeniører, og fokus har været på at integrere bæredygtighed og pædagogik i en lavenergi-skole i Energiklasse 1.

Bygningen er kendetegnet ved sit markante røde ydre samt tagfladens forskellige ’knæk’, der skaber optimale muligheder for montering af solpaneler og for nordvendte lysåbninger.

Udbuddet er fordelt på tre storentrepriser, som omfatter hhv. byggeplads/råhus/smed/gartner, aptering/ facader/fast inventar samt vvs/ventilation/el/automatik.

Faxe Kommune forventer at prækvalificere fem aktører til hver af de tre storentrepriser, der alle tildeles efter kriteriet laveste pris. Fristen for at komme i betragtning er den 13. maj 2011.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.

Baggrund
Byrådet besluttede den 28. maj 2009 at nedlægge tre mindre skoler i og omkring Haslev (Grøndalsskolen, Lysholm Skole og Svalebækskolen). Skolerne skulle istedet flytte sammen i en nybygget skole i Søndermarken i Haslev med plads til 500 elever mellem 0. og 6. klassetrin.

Hen over sommeren 2010 udskrev Faxe Kommune en arkitektkonkurrence, hvor Arkitema løb med sejren i samarbejde med Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Cenergia og pædagogisk konsulent Malou Juelskjær. Tidsplanen for projektet er følgende:

# Dec. 2010 - Maj 2011, Detailprojektering og udbud
# Maj 2011, Licitation og kontrahering
# Aug. 2010 - Jan. 2011, Ny lokalplan for området udarbejdes
# Jan. 2011 - Juni 2011, Politisk behandling af lokalplan og offentlig høring
# Juni 2011, Ny lokalplan offentliggøres
# Forår/Sommer 2011, Byggeriet starter
# 2013, klar til brug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11