23948sdkhjf

HK bygger nyt i Brabrand

HK Østjylland skal have nyt hovedkontor, og fagforeningen har netop sat navn på det team, der har vundet totalentreprisen.
Det bliver Lyngby Entreprise, der skal stå for opførelsen af HK’s nye østjyske hovedkontor i samarbejde med Sahl Arkitekter og de to ingeniørfirmaer Esbensen og Slot-Møller.

Det stod klart onsdag, hvor fagforeningen offentliggjorde, at det nu er lykkedes at sælge de ejendomme, der har huset HK siden 1951, og samtidig indgå aftale om opførelsen af et nyt hovedkvarter.

Byggeriet får et omfang på 3.056 m² og opføres på Silkeborgvej, der er en af hovedindfaldsvejene til Aarhus. Huset bygges i Energiklasse 1 og indrettes på baggrund af ønsker fra HK Østjyllands medarbejdere.

Projekteringen opstartes primo april, og byggeriet indvies forventeligt primo 2012.

Et klimaoptimeret hus, der passer bedre til organisationen
Baggrunden for flytningen er, at HK Østjylland har brug for et hovedkontor, der i højere grad end det nuværende er tilpasset til organisationen; både i størrelse og indretning. Medarbejderne har i dag behov for at være tættere på hinanden, end det er muligt i Park Allé, hvor aktiviteterne er fordelt over fem etager.

De seneste fusioner betyder, at HK Østjylland geografisk dækker hele det gamle Aarhus Amt og betjener medlemmerne fra hovedkontoret i Aarhus og lokalkontorer i Grenå, Randers og Silkeborg. Derfor er der også behov for at flytte tættere på det overordnede trafiksystem:

- Det er således både af hensyn til medlemmerne, andre gæster i huset, og medarbejderne, men også udsigten til lavere driftsudgifter i et klimaoptimeret hus, der passer bedre til organisationen, som ligger bag beslutningen. Vi er særdeles tilfredse med, at det nu er lykkes at sælge, og i samme omgang indgå aftale om byggeriet af et nyt hovedkontor i det vestlige Aarhus, siger fællesformand for HK Østjylland Viggo Thinggård.

Nyt liv til gamle bygninger
Køber af de nuværende HK-bygninger på Park Allé er den lokale investor og projektmand, Steen Mengel. Han har siden 1985 købt, bygget og udviklet flere markante ejendomme i Aarhus:

- Jeg faldt hurtigt for disse flotte og markante bygninger. Især pga. deres attraktive beliggenhed lige ved Banegårdspladsen, men også fordi de rummer flere spændende udviklingsmuligheder, udtaler Steen Mengel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079