23948sdkhjf

40.000 m² bliver til aktivitetspark i ny Roskilde-bydel

Et område ved Musicon i Roskilde omdannes nu til en kombination af regnvandsopsamling og aktivitetspark for skatere, rulleskøjteløbere og cyklister. Projektet koster 12,84 mio. kr.
De store mængder regn, der ofte skyller hen over landet, tvinger kommunerne til at øge kapaciteten til opsamling af regnvand.

Sådan er det også i Roskilde Kommune, hvor der skal opføres et teknisk anlæg med kanaler til opsamling af regnvand.

Men da de tunge og pludselige regnskyl kun opstår få gange om året, har kommunen sammen med Lokale- og Anlægsfonden udviklet det tekniske anlæg til også at være et rekreativt område. Det betyder, at kanalerne kan bruges til aktiviteter, når det ikke regner voldsomt. Kun et enkelt bassin vil konstant være fyldt og være udgangspunktet til forskellige aktiviteter med vand.

Uorganiseret leg og bevægelse
Området får navnet ”Rabalder Parken” og ventes klar til indvielse i februar 2012. Den nye store bypark i den sydlige del af Roskilde bliver et samlingssted for alle i den nye bydel Musicon.

Overskudsjord fra kanalanlæggene bliver udnyttet til at skabe bakker, der etablerer opholdsområder i læ for vinden, der er oplagte til en picnic. Der opstilles en skulpturel rutsjebane, nedgravede trampoliner, vandlegeplads, hængekøjer og stålgelændre, der bl.a. kan bruges til parkour og udendørs fitness.

I vintermånederne vil det blive muligt at skøjte på et af regnvandsbassinerne samt udnytte bakkerne til aktiviteter med kælk eller snowboard:

- Rabalder Parken er et nyskabende eksempel på, hvordan vi kan kombinere et teknisk anlæg med rekreative faciliteter til glæde for byens borgere. Rabalder Parken skaber rammerne for uorganiseret leg og bevægelse, der fungerer på sine egne præmisser. Det er lige i Musicons ånd, og vi er glade for, at Lokale- og Anlægsfonden har anerkendt det banebrydende i vores projekt, siger borgmester Poul Lindor Nielsen.

Inspiration fra USA
Vandafledningen sker i åbne kanaler og bassiner, der i forskelligt omfang vil være tørlagt det meste af året. De åbne forløb vil blive udnyttet til baner og bowls for skatere, rulleskøjteløbere og cyklister.

Der bliver et sammenhængende kanalforløb på 145 meter, der bevæger sig ned mod en stor bowl. Forskellige elementer vil gøre det attraktivt og udfordrende for skatere, rulleskøjteløbere og cyklister på alle niveauer at benytte kanalerne og bowlen.

Idéen med at udnytte udtørrede vandløb til såkaldte "snake runs", hvor man på hjul kan bevæge sig af nedad i et bugtende forløb, stammer fra USA, hvor skatere i mange år har benyttet udtørrede cementkanaler og flodlejer.

Passiv investering gøres aktiv
Roskilde Kommune ejer anlægget, der er udviklet i samarbejde med Musicon-sekretariatet samt Lokale- og Anlægsfonden. Den samlede pris for den rekreative del af anlægget bliver 12,84 mio. kroner, hvoraf kommunen støtter med 3,88 mio. og Lokale- og Anlægsfonden med 2,57 mio.

Direktør Torben Frølich fra Lokale- og Anlægsfonden, siger om projektet:

- Projektet gør de "passive" investeringer i et nødvendigt teknisk anlæg til en investering i aktiv fritid - og aktiv fremtid. Musicon-bydelen er kun ved at blive født, og Rabalder Parken er et flot eksempel på, at faciliteter til idræt og fritid bliver planlagt fra starten, så man undgår at skulle indhente det forsømte senere, når nye beboere savner steder i deres lokalmiljø, hvor de kan være aktive og mødes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11