23948sdkhjf

Nyt Musik- og Teaterhus til 500 mio. kroner i Odense

Den 6. april går Odense Kommune i udbud med et 32.000 m² stort Musik- og Teaterhus med 1.800 siddepladser placeret i Odense bymidte.
Odense Musik- og Teaterhus bliver blandt de største kulturhuse herhjemme og er en del af et samlet kultur-, uddannelses- og byfornyelsesprojekt, der løber op i knap 3 mia. kroner.

Selve Musik- og Teaterhuset har et budget på ca. 500 mio. kroner og placeres på en af byens bedste grunde tæt ved banegården og rådhuspladsen.

Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole og Odense Teater bliver en del af projektet, der integreres tæt med omdannelsen af den befærdede Thomas B. Thriges Gade samt byens kommende letbane.

Offentligt-privat samarbejde
Odense har valgt at lægge Musik- og Teaterhuset ud i offentligt-privat samarbejde ud fra devisen ”Gør det, du er bedst til” og forventer på den baggrund at sammensætte et handlekraftigt konsortium, der vil bygge og stå for driften af huset:

- Konkurrencepræget dialog som udbudsform sikrer efter vores opfattelse, at de relevante aktører bringes sammen i konsortier, der er stærke nok til at løfte opgaven. Byrådet sætter rammen og inviterer interessenterne til at indgå i forpligtende samarbejder, siger Søren Bonde Hansen, direktør i By- og Kulturforvaltningen.

Odense Kommune forventer, at de kommende beboere kan flytte ind i de nye og bedre rammer i 2014/15. Ud over musik og teater vil huset kunne anvendes til konferencer og events.

Særlig byrums-foyer
Musik- og Teaterhusets foyer skal udvikles som et byrum under tag. Det åbne indendørs byrum får en placering, der giver direkte adgang til de omkringliggende byrum, som er en del af Thomas B. Thriges Gade-projektet.

Derfor har Realdania og Odense Kommune, der udgør Partnerskabet for omdannelse af Thomas B. Thriges Gade, besluttet at afsætte 20 mio. kroner til den særlige byrums-foyer. Beløbet indgår som en del af Realdanias samlede støtte til Thomas B. Thriges Gade-projektet:

- Vi synes i partnerskabet, det er oplagt, at støtte dette indendørs byrum, der på alle årstider vil blive et aktivt, samlende sted i området og i byen, og samtidig vil det kunne benyttes som formidlingssted for udstillingsaktiviteter i forbindelse med kommende byprojekter, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Musik- og Teaterhuset i tal
• Det nye Musik- og Teaterhus har et samlet areal på ca. 32.000 m²
• Store sal – 1.800 pladser – 5.540 m²
• Foyer med foyerscene – 1.740 m²
• Ca. 6.100 m² til Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole
• Ca. 800 m² til Odense Teater
• Café, restaurant, butik og evt. ungdomsboliger udgør ca. 2.900 m²
• 285 parkeringspladser i kælder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079