23948sdkhjf

- Nyt hotel skal være som en Toyota Prius

Lige nu er byggegrunden ved siden af Clarion Hotel Copenhagen Airport et to etager dybt hul på 80.000 kubikmeter. Men i september vil der her stå et nye hotelkompleks på 39.000 kvadratmeter.

Mandag den 1. oktober havde den norske hotelkonge, Petter A. Stordalen, inviteret til første spadestik på sit nye Comfort Hotel Copenhagen Airport.

Hotellet, der er tegnet af Kullegaard og svenske Krook & Tjäder, vil bestå af tre fløje med over 600 værelser, som placeres ’svævende’ ovenpå et 3.000 kvadratmeter stort og søjlefrit konferencecenter. Højden på fløjene – henholdsvis 12, 12 og 11 etager – defineres ud fra flyenes nedre indflyvningsgrænse til lufthavnen.

- Både Comfort hotellet og konferencecenteret 'The Hangar' kommer forhåbentlig til at stå i rigtig mange år, men nu har vi givet dem, der engang i fremtiden skal bygge noget, der er endnu større og endnu mere spektakulært, en tidstypisk hilsen fra 2018, sagde Petter A. Stordalen med henvisning til den tidskapsel, som han, sammen med Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, og Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen, støbte ned i betonen.

Tidskapslen rummede blandt andet et stykke af første landingsbane i beton fra Lindholm, hvor J.C.H Ellehammer foretog den første motoriserede flyvning, knust asfalt fra en af lufthavnens nuværende landingsbaner, samt en collage af den ikoniske Flyvergrillen, som har ligget i Tårnby i over 45 år.

Petter A. Stordalen sagde i sin åbningstale, at det kommende Comfort Hotel skal være som en Toyota Prius, der var "banebrydende og spektakulær", da den blev lanceret. Derfor lagde Stordalen en Lego-bil, der skulle illustrere en Prius, i tidskapslen. Derudover en flaske Gammel Dansk som et symbolsk partykit til alle sociale sammenhænge – til alle tider.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125