23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Pilen peger i den rigtige retning

En mere stabil udvikling i køb og salg af varer og tjenesteydelser i byggebranchen har fået antallet af konkurser til at falde.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at nedgangen i bygge- og anlægsbranchen er ved at være forbi.

Omsætningen har det seneste halve år ligget forholdsvis konstant mellem 13 og 14 mia. kroner, og ifølge Dansk Byggeri tyder det på, at branchens nedtur er ved at have nået sin afslutning:

- Det billede stemmer også overens med Dansk Byggeris konjunkturanalyse, hvor vi forventer en svag tilbagegang i branchen i 2011 efterfulgt af en mindre fremgang i 2012, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

De seneste tal viser, at omsætningen i byggeriet steg fra 13,44 mia. kroner i januar til 13,97 mia. i februar. Det svarer til en fremgang på 3,9 %.

Færre konkurser
Den stabile omsætning har også haft en gavnlig effekt på antallet af konkurser.

Hvor der det seneste par år har været mellem 80 og 100 konkurser om måneden, så er det gennemsnitlige antal konkurser i de seneste tre måneder faldet til godt 60:

- Historisk set er det et højt antal konkurser – i 2005 til 2007 lå det månedlige antal konkurser gerne mellem 20 og 40 konkurser om måneden – men når man ser på antallet af konkurser de seneste år, så vender pilen i den rigtige retning, siger Andreas Fernstrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094