23948sdkhjf

VIDEO: 16 bropiller står nu i Roskilde Fjord

Kronprinsesse Marys Bro tager for alvor form. De V-formede bropiller er skudt op af Roskilde Fjord i løbet af sommeren, og er nu alle helt færdigstøbte. 

Arbejdet med at støbe bropiller gik i gang i november 2017, og nu 10 måneder senere står de alle færdige i fjorden. 

Forud har der været mange leverancer af stål til byggepladsen, betonbiler har kørt i pendulfart og brobyggere har svedt i sommervarmen for at få bropillerne støbt.

- Vi har nået endnu en stor milepæl på projektet. De 16 V-formede bropiller samt de to endevederlag på land er færdige og venter kun på, at den resterende del af brodækket bliver monteret, siger projektchef i Vejdirektoratet Henrik Vincentsen, og fortsætter: 

- Når man kigger ud over fjorden, kan man nu for alvor forestille sig, hvordan den nye bro kommer til at se ud. Højbroen er designet, så den fremstår let og åben. Broen skal nemlig passe så godt ind i landskabet og den smukke natur som muligt, samtidig med at udsigten bliver bevaret.

Højbroens landfæste er 180 meter fra kystlinjen på østsiden og 90 meter på vestsiden. Det gør, at udsynet over fjordlandet er intakt, og man kan fortsat færdes frit under broen langs kysten. 

Fakta om fjordforbindelsen og betalingsanlægget

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund og knap 1,4 km vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Kronprinsesse Marys bro vil blive en betalingsbro. Betalingsanlægget vil være det første free flow betalingsanlæg i Danmark.

Projektets samlede budget udgår cirka 2 mia. kr., og den nye fjordforbindelse og betalingsanlægget forventes åbnet ultimo 2019.

(Kilde: Vejdirektoratet)

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093