23948sdkhjf

Ny åben projektkonkurrence i Ørestad City

Ultimo april udskriver udviklingsselskabet By & Havn en åben projektkonkurrence for området ”Sivegaden”, der hører til blandt Ørestads mest centrale strækninger.
I Ørestad er den store skala efterhånden kommet på plads, men flere steder er der stadig mulighed for at tilføre ekstra værdi til glæde for de mennesker, der bor eller arbejder i bydelen.

Blandt disse steder er ”Sivegaden”, som er det areal, der strækker sig fra den kommende folkeskole ved hjørnet af Arne Jacobsens Allé og Ørestads Boulevard til Vejlandshuset (Københavns Energi) ved Vejlands Allé:

- Efterhånden bor der mange mennesker og mange går på arbejde i nærområdet i Ørestad City. Sivegaden er en af Ørestads mest centrale strækninger, som har potentiale for endnu mere liv end i dag. Derfor skal vi arbejde med nogle flere skalaer, skabe oplevelser, åndehuller og attraktioner i området, forklarer udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn.

Intenst konkurrenceforløb
Den åbne projektkonkurrence om udformningen af Sivegaden skydes i gang i slutningen af april måned. Ønsket er, at konkurrencedeltagerne forstår området som et samlet byrum og samtidig fokuserer på at skabe nedslagspunkter, der motiverer til ophold.

Normalt er det primært arkitekter og landskabsarkitekter, der opfordres til at deltage i den slags projektkonkurrencer, men hos By & Havn sigter man bredere. Således er håbet, at kulturentreprenører, bydesignere, kulturplanlæggere, folk fra forskellige kulturelle vækstlag osv. også får lyst til at være med.

Konkurrencen skydes i gang med en større event, og konkurrenceperioden bliver et intenst forløb på omkring fire uger. I forbindelse med den officielle udskrivelse af konkurrencen ultimo april, vil By & Havn naturligvis fortælle mere detaljeret om konkurrencen. Indtil da kan man få yderligere information om Sivegaden på hjemmesiden www.orestad.dk/sivegaden .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096