23948sdkhjf

Analyse af byggeopsving: Vinduesproducenter blandt de største vindere

Producenter af byggematerialer er de helt store vindere i kampen om at udnytte de seneste års opbyggeboom. Det viser en ny brancheanalyse fra erhvervsdatabasen BIQ.

Særligt vinduesproducenter som Velux-ejeren VKR Holding og Inwido gør sig bemærket med gode tal: VKR Holding har øget salget og præsenteret overskudgrader på langt over 10 procent. Samtidig har holdingselskab den største omsætning i branchen på 18.648,9 mio. kroner, skriver finans.dk.

Hos Inwido mener man dog, at de gode tal i virksomheden ikke alene skyldes opsvinget, men også generel forbedring i produktionen.

Andre må kæmpe
Ikke kun vinduesproducenterne har klaret sig godt under opsvinget. Også Rockwool viser gode resultater med overskudgrader over 10 procent.

Samlet set har de 50 største byggematerialekæmper - både producenter og forhandlere - løftet den samlede bundlinje med 37 pct. i 2017, mens andre må kæmpe for at skabe gode tal til bundlinjen. Det gælder eksempelvis entreprenører og rådgivere, der oplever en tilbagegang på bundlinjen.

Også forhandlerne af byggematerialerne oplever langt fra den vækst, som der ses hos byggematerialeproducenterne. Her er konkurrencen hård med de prisstigninger, som byggeproducentenerne sender afsted mod forhandlerne og kunderne, skriver finans.dk.

Kilde: https://finans.dk/protected/erhverv/ECE1...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125