23948sdkhjf

- Nu træder vi for alvor ind i modulbranchen

Nye københavnske ungdomsboliger skal opføres i letbetonmoduler fra Tempohousing

For tre år siden gik hollandske Tempohousing ind i Danmark med ambitionen om at udfordre det danske marked for præfabrikerede ungdomsboliger.

Nu har virksomheden vundet sin første store sag – som leverandør af moduler til G.V.L. Entreprise, der skal opføre 150 ungdomsboliger for Boligselskabet 3B. Projektet består desuden af et bofællesskab med 28 almene seniorboliger, der opføres som elementbyggeri.

Containerboliger og letbeton

Tempohousing har hollandske rødder og er især kendt for boligprojektet ”Keetwonen” i Amsterdam, hvor 1.034 skibscontainere tilbage i 2006 blev omdannet til kollegieboliger på hver 28 kvadratmeter.

Projektet blev opført i løbet af bare 10 måneder og vakte opsigt over hele verden.

I Danmark er det dog først og fremmest letbeton, som Tempohousing satser på. Her er det muligt at bygge højere, og det er lettere at opfylde de danske brandkrav, end det er med containerboligerne.

- Det er den første store sag i vores nye organisation, og vi er meget stolte og ydmyge over at være udvalgt og ser rigtig meget frem til processen herfra, siger administrerende direktør Aaron Grayson.

Højden som konkurrenceparameter
Han forklarer, at det ikke mindst er højden på byggeriet, samt bygherres ønske om at bruge uorganiske og robuste materialer, som i dette projekt har banet vejen for Tempohousings moduler i letbeton.

- Fordelen for os i denne sag var, at 3B ønskede en bebyggelse i fem etager, og her er vores moduler ideelle på grund af brand og statik, siger Aaron Grayson.

Tempohousing bygger i en kombination af stål og letbeton, hvilket, ifølge Aaron Grayson, gør, at virksomheden kan bygge i op til 12 etager med en konstruktion i brandklasse REI120, der overholder standarderne CC2 og CC3.

- Derfor går vi også hovedsageligt efter den her type opgaver, siger Aaron Grayson, som i løbet af koret tid forventer at kunne løfte sløret for endnu et boligprojekt.

Grønt og frodigt
Projektet for 3B opføres på Sundholmsvej 6 på Amager og er tegnet af Arkitema med Moe som rådgivende ingeniør.

Mens de 150 ungdomsboliger indrettes i fem huse, kommer seniorbofællesskabet til at bestå af to bygninger i hver otte etager. Hele bebyggelsen dækkes af klatreplanter for at skabe et grønt og frodigt udtryk, som yderligere understreges af grønne opholdsarealer mellem bygningerne.

Projektet gøres nu klar til endelig myndighedsbehandling og opstart af byggeprocessen forventes medio i 2020 med aflevering i 2022. 

For Tempohousing er der tale om en ordre på knap 4.000 kvadratmeter moduler. Virksomheden har til opgaven allieret sig med BYR Gruppen i rollen som byggerådgiver og strategisk management-partner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125