23948sdkhjf

Bispebjerg-byggeri slår dørene op

En milepæl i byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg er nået.

Tirsdag den 9. oktober blev en ny bygning til førsteklasses forskning, logistik og analyse indviet – som den første helt nye bygning på det nye hospital.

Fakta

Laboratorie- og Logistikbygningen er på ca. 10.000 kvm.

Bygningen indeholder laboratorier, logistik- og lagerfaciliteter samt fælles forskningsfaciliteter for hospital og psykiatri.

Taget er beklædt med sedumplanter, der både er godt for indeklimaet, og som mindsker belastningen på kloaksystemet.

Huset er tegnet af Mikkelsen Arkitekter, EYP Architects og Niras.

Laboratorie- og Logistikbygningen er en del af projektet Nyt Hospital Bispebjerg, som også omfatter nybyggeri af et parkeringshus, en teknikbygning og et Akuthus.

- Den nye bygning er afgørende for infrastrukturen på Bispebjerg Hospital, og selvom man som patient ikke kommer ind i selve bygningen, så giver den blandt andet mulighed for hurtigere svar på blodprøver, ligesom den understøtter en lang række funktioner, som kommer patienten til gode. Det er med stor glæde, at vi kan slå dørene op og dermed tilføre Bispebjerg Hospital en ny og moderne tilføjelse til hospitalets maskinrum, sagde regionsrådsmedlem og formand for byggeprojektets politiske følgegruppe, Lars Gaardhøj, ved indvielsen.

Her var forskere, bioanalytikere og logistikmedarbejdere mødt frem for at få et kig på deres fremtidige arbejdsplads, mens læger og sygeplejersker blandt andet fik set, hvor deres blodprøver i fremtiden skal analyseres.

På en ganske almindelig dag vil logistikmedarbejdere fremover stå klar i stueetagen for at tage imod de mange lastbiler, der dagligt kommer for at sætte varer af. Med den nye Laboratorie- og Logistikbygning bliver alle hospitalets leverancer samlet ét sted. Det bliver en helt ny måde at drive logistikken på og erstatter de mange vareindgange, der indtil nu har ligget forskellige steder på hospitalet.

- Den her bygning giver os nogle helt nye muligheder for at drive et hospital, hvor fælles forskning, optimering af hastighed og kvalitet i det klinisk biokemiske arbejde og et sikkert logistikflow kommer medarbejdere og ikke mindst patienter til gavn, siger Anne Jastrup, hospitalsdirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

I den kommende tid rykker medarbejderne ind i bygningen, som forventes at være bemandet og sat i drift i løbet af 2019.

På førstesalen indrettes lige nu et moderne, automatisk laboratorium, som hvert år vil generere cirka ni millioner blodprøvesvar til hospitalet og praktiserende læger i hovedstadsområdet. Her skæres der ned på antallet af manuelle processer, og det betyder et bedre flow, hurtigere svartider og færre fejl.

Går man en etage længere op, vil man fra årsskiftet finde det helt nye Center for Translationel Forskning, som blandt andet skal gøre det nemmere at håndtere specialprøver og andre analyser under eget tag og virkeliggøre hospitalets strategi om at udføre forskning tæt på patienterne.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095