23948sdkhjf

Svensk milliardprojekt vælger dansk BIM-platform

Danske Projectspine A/S, der i forvejen sikrer digital håndtering og strukturering af data på flere sygehusbyggerier i Danmark, krydser nu Øresund.

En pilotaftale med Nya Sjukhusområdet Malmø kan gøre BIM-platformen til digital rygrad i det store sygehusbyggeri og åbner døren til svensk milliardmarked.

- Vi har fået chancen for at demonstrere værdien af en standardiseret, digital struktur på Malmøs nye supersygehus. I Sverige vil man fremme brugen af én klassifikationsstandard, så alle parter i et byggeri taler samme sprog. Lige netop her skaber Spine-platformen en ensartet datastruktur, der løfter gennemsigtigheden på tværs af aktører, BIM-modeller og faser i et byggeri, siger Nicolai Karved, der er Head of Development hos Projectspine, i en pressemeddelelse.

Projectspine er i forvejen involveret i byggeriet af supersygehusene i Gødstrup og Odense. Her har de IKT-ansvarlige ifølge Nicolai Karved opnået store effektiviseringsgevinster via fuld kontrol med klassifikations- og ID-koder og ved at automatisere tunge, manuelle processer.

- Med det rette værktøj kan bygherre sænke antallet af fejl og misforståelser i deres byggeprojekter. Det er en af de ting, vi ser på i Malmø. En tidlig definition af den fælles struktur kan sikre, at de mange forskellige aktører ikke ender på kollisionskurs, fordi der f.eks. er modelforskelle eller forskellige måder at klassificere bygningsdele på, siger Nicolai Karved.

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078