23948sdkhjf

Industrielle passivhuse rejser sig i Sønderborg og Kolding

Med flere års forsinkelse får Hassing-Huset fra Hurup nu endelig mulighed for at levere de huse, som firmaet fik ordre på som optakt til klimakonferencen i København.
Fredag i sidste uge blev de første moduler til to passivboligblokke transporteret fra Hassing-Huset i Hurup til Sønderborg.

Ordren modtog Hassing-Huset og indehaver Kresten Larsen allerede inden FN's klimakonference i København, og oprindeligt skulle husene have stået klar i efteråret 2009:

- Så kom finanskrisen, og bygherren kom ud med et dårligt årsregnskab, og derfor blev projektet med passivhusene solgt til anden side, og alt i alt blev det meget forsinket, fortæller Kresten Larsen til Nordjyske Stiftstidende.

Udvidelse af medarbejderstaben
De to passivboligblokke består af i alt seks lejligheder. Sammen med et lignende byggeri med tre boliger i Kolding udgør de Hassing-Husets bidrag til projektet Sunshine House, som blev lanceret forud for klimakonferencen med Nordicom som bygherre.

I alt 21 teams deltog her i en konkurrence om at opføre en række nye boliger efter passivhus-princippet. Fire teams blev udvalgt, her i blandt altså Hassing-Huset, der var en del af konsortiet "EeC Living" sammen med Årstiderne Arkitekter, Grontmij Carl Bro, Ellehauge & Kildemoes og ProTec.

Kresten Larsen fortæller, at projektet i dag er overtaget af henholdsvis Kolding Ældreboligselskab under Domea og Sønderborg Andelsboligforening under Salus.

Modulerne til boligerne i Kolding og Sønderborg fremstilles på Hassing-Husets fabrik i Hurup, og det har skabt øget travlhed. Firmaet har således haft behov for at udvide medarbejderstaben, som i dag tæller 14 mand på lønningslisten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078