23948sdkhjf

Her er vinderen af Brolæggerprisen

I år uddeles Brolæggerprisen for 33. gang, men selvom prisoverrækkelsen først finder sted på torsdag, er det allerede en kendsgerning, at årets pris går til Kragh & Berglund Landskabsarkitekter for belægningen foran Tingbergs nye kulturhus og bibliotek.

Kragh & Berglund vinder prisen, primært fordi de har valgt at genbruge de gamle brosten og dermed bevare en del af pladsens historie.

- Brostene, der er blevet genanvendt, er engelske brosten. Og det er nærmest det samme som at have guld mellem hænderne, når man er brolægger. Den engelske brosten er af høj kvalitet og er meget skarpt tilhugget. Det betyder, at de er fantastiske til at lave helt plant og utrolig nøjagtigt brolæggerarbejde, siger sektionskonsulent for Brolæggerlauget i Dansk Byggeri, Mikael Mortensen, i en pressemeddelelse.

Mikael Mortensen roser også brolæggerne fra C.C Bruun Enterprise A/S, der har sat stenene med stor præcision og respekt for de gamle brolæggertraditioner.

Belægningen er udført i brosten, chaussésten og vådstøbte betonfliser. Tilsammen skaber det et stort, åbent rum foran kulturhuset, som kan bruges til kulturdage, markedsdage og større events. Trappen til hoveddøren er samtidig pladsens store møbel og mellem belægningen er der lavet plantebede med fyrretræer og stauder.

Brolæggerprisen

Brolæggerprisen uddeles til en bygherre, rådgiver eller arkitekt, der har vist nytænkning og iderigdom i forbindelse med et eller belægningsprojekter. Komiteen lægger vægt på kreativitet, valg af materiale og den håndværksmæssige kvalitet, og derudover skal bygherren have udført et kvalificeret tilsyn.

Udover pladsen i Tingberg var gågaden i Esbjerg, det nye torv i Grenå, Vallensbæks promenadesti og klimasikringen af Ringsted Torv indstillet til prisen.

Brolæggerprisen bliver overrakt den 25. oktober klokken 11.00 ved Tingberg Bibliotek og Kulturhus. Med prisen følger 25.000 kroner, der skal bruges til at finde ny inspiration og viden indenfor brolægning.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172