23948sdkhjf

Henning Larsen bag bæredygtigt foregangsprojekt i Norge

Henning Larsen Architects har vundet konkurrencen om et erhvervsdomicil på 12.000 m² i Oslo. Det skal danne eksempel for udviklingen af fleksibelt, bæredygtigt byggeri i Norge.
Rammerne for det nye domicil er udviklet i samarbejde med NCC Property Development, og i kraft af det store fokus på bæredygtighed er projektet udvalgt af norske FutureBuilt som et foregangsprojekt.

FutureBuilt er et tiårigt program initieret af Norske Arkitekters Landsforbund med visionen om at udvikle klimaneutrale byområder og arkitektur af høj kvalitet.

Passivhus i bæredygtige materialer
Byggeriet på Østensjøveien 27 i Oslo udformes som et moderne passivhus. Det integrerede energidesign sætter fokus på dagslys og rumlig disponering og udføres i bæredygtige materialer.

Huset består af to selvstændige bygningskroppe bundet sammen af et fælles centralt panoptikon, hvor forskudte, kubiske mødelokaler hænger ud i rummet og er med til at befolke det. Et trappeforløb snor sig hele vejen op gennem panoptikonet, så man oplever kontakten til de enkelte kontoretager.

Kontorhus med mulighed for boliger
Bygningen kommer til at fremstå som et fleksibelt og fremtidssikret kontorhus, der giver forskellige lejere mulighed at variere arealfordelingen mellem butiks- og kontorområder nu og i fremtiden.

Der er desuden indarbejdet mulighed for, at bygningen, eller dele af den, på et senere tidspunkt kan omdannes til boligenheder.

Henning Larsen Architects har gennem flere år arbejdet med bæredygtighed som en integreret del af sine projekter. I det norske erhvervsdomicil omfatter bæredygtigheden også forhold omkring brugeradfærd og bygningsdrift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093