23948sdkhjf

Domicilbyggeri på 28.000 m2: Disse fem får førsteret

Nykredit bygger nyt, 28.000 kvadratmeter stort hovedsæde i Københavns Nordhavn. Det oplyser selskabet i en mail til Building Supply. 

Adressen Holm 8 bliver således ny arbejdsplads for cirka 1.650 medarbejdere, når finanskoncernen forlader de tre ejendomme Glaskuben, Krystallen og Kalvebod Brygge 47. 

- Vi har over de seneste år arbejdet på at skabe et mere rentabelt og effektivt Nykredit. Det var baggrunden for, at vi i sin tid satte vores hovedsædebygninger til salg. Vi driver i dag en forretning med en af sektorens laveste omkostningsprocenter. Med det nye hovedsæde opnår vi en årlig besparelse på omkring 50 millioner kroner. sammenlignet med vores udgifter til hovedsædebygninger i dag, siger Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit. 

Nykredit solgte Glaskuben og Krystallen til Dades i december 2016 for cirka 1,5 milliarder kroner. 

Førsteret til medejerne
Nykredit har købt retten til at bygge på grunden af By & Havn, men Nykredit kommer ikke til at eje det nye hovedsæde. Byggeretten samt opførslen af det nye hovedsæde forventes solgt til en investor, hvorefter Nykredit ved indflytning bliver lejere. 

Det vil i første omgang være de fem pensionskasser, der ejer en minoritetsaktiepost i Nykredit-koncernen, der får lov til at byde på at opføre det nye hovedsæde. Det vil sige PFA Pension, PensionDanmark, PKA, AP Pension og MP Pension – eventuelt i samarbejde med andre partnere. 

Det er forventningen, at opførslen af det nye hovedsæde påbegyndes primo 2020 med henblik på, at indflytning kan ske i andet halvår af 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109