23948sdkhjf

Østjysk konstellation bygger boliger i Kanalbyen

Fredericias nye bydel har udsigt til yderligere 56 ejerlejligheder og 40 ungdomsboliger

I Fredericias nye kanalby ved Lillebælt er flere nye boligbyggerier i færd med at rejse sig.

Snart går endnu et projekt i gang, idet udviklingsselskabet bag Kanalbyen netop har indgået en aftale med aarhusianske Bach Invest, der står klar til at bygge 56 ejerlejligheder med tre eller fire værelser.

”Promenaden”, som det nye projekt hedder, er udviklet i samarbejde mellem Bach Invest og Laban Arkitekter fra Silkeborg, som har flere fælles projekter bag sig. Senest har de vundet konkurrencen om at omdanne Skanderborgs gamle rådhus til boliger.

- Vi synes, at Kanalbyen har en fantastisk beliggenhed mellem Lillebælt og Fredericias charmerende gamle bymidte. Samtidig er vi faldet for idéen om at være med til at udvikle et mere levende byliv og en spændende og varieret arkitektur i Kanalbyen, siger adm. direktør Jesper Bach fra Bach Invest.

Skaber en rød tråd
Promenaden kommer til at bestå af tre punkthuse i 4-7 etager langs Frederiks Kanal i den nye bydel.

På hjørnet mellem Frederiks Kanal og Lystbådehavnen er der skabt mulighed for at indrette en café, mens den øvrige stueetage indrettes med henblik på kajakopbevaring, butikker og kontorer. Mellem to af husene etableres desuden en ny torveplads.

- Promenaden kommer til at skabe en fin rød tråd mellem Fredericias gamle renæssancecentrum og den nyere arkitektur i Kanalbyen. Det er et moderne projekt med høje standarder for boliger og byliv – som opføres med en tydelig reference til den historiske bymidte. På den måde bygges en fin bro mellem nyt og gammelt, siger Kanalbyens projektdirektør Tim E. Halvorsen.

Som en del af projektet etableres beboerparkering under gårdrummet. Ovenpå p-anlægget indrettes et grønt byrum.

Promenaden forventes klar til indflytning i slutningen af 2020. I forlængelse heraf har Bach Invest og Laban Arkitekter også planer om at bygge 40 ungdomsboliger i Kanalbyen. Dette projekt; ”Oldenborghus”, udvikles i samarbejde med en almen boligorganisation og forventes klar til præsentation i den nær fremtid.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11