23948sdkhjf

Betonboss hædret for at vende minus til plus

Det blev Torben Enggaard fra Ambercon A/S, der løb med prisen som Årets Ejerleder 2018 i Nordjylland.

Ifølge partner Marianne Fog Jørgensen fra PwC, der kårer Årets Ejerleder sammen med Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, er valget faldet på Torben Enggaard, fordi han har formået at vende en årelang underskudsforretning til en nordjysk succeshistorie – og samtidig bevaret ånden i virksomheden.

- Han udmærker sig særligt ved at have været drivkraften i en gennemgribende turnaround, hvor samtlige elementer af virksomheden er blevet nyfortolket, og han har med enormt engagement og faglig ballast ført virksomheden til nye højder. Der er her tale om en veldrevet virksomhed med en stærk ledelse, som har skabt en betydelig succes, udtaler Marianne Fog Jørgensen.

Indtjeningsevnen skal være i orden
Torben Enggaard er tredjegenerations ejerleder i Ambercon, der har produceret betonelementer. Virksomheden har øget omsætningen med hele 62 procent i løbet af de sidste tre år og har sideløbende investeret i effektivisering af produktion og processer.

Det har skabt grundlag at vende udviklingen i en virksomhed, hvor det altoverskyggende mål har været at blive dygtigere til at tjene penge. 

- Vi er overhovedet ikke fokuserede på omsætning. Det kan være, toplinjen falder 50 mio. kr. om et år, men det er ikke noget, vi ligger søvnløse over. Det handler om, at indtjeningsevnen er i orden, sagde Torben Enggaard til Licitationen tilbage i juni.

Og det er i høj grad lykkedes. Efter en årrække, hvor syv af otte regnskabsår havde givet store underskud, kunne Ambercon for 2017 præsentere et overskud på 49 mio. kroner før skat. Det svarer til en overskudsgrad på 16 procent.

Torben Enggaard vinder Årets Ejerleder 2018 i Nordjylland foran Lars Klinkby (Expo-Net Danmark) og Mark Fjeldal Dalsgaard Nielsen/Jacob Risgaard Eriksen (Coolshop). Med prisen går han, sammen med syv andre regionale vindere, videre til landskåringen, som finder sted den 8. november hos PwC i Hellerup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125