23948sdkhjf

Musikhus-projekt udvides med p-kælder

Fonden Musikkens Hus i Nordjylland har overtaget en tilstødende ejendom. Det skal bane vej for et underjordisk p-anlæg.
Musikkens Hus, der netop nu er under opførelse på havnen i Aalborg, ser ud til at have fundet en løsning på det parkeringsbehov, der vil opstå, når huset åbner omkring årsskiftet 2012/13.

Fonden bag det mere end 700 mio. kroner dyre byggeri har således erhvervet en nabogrund, som pt. huser resterne af bebyggelsen Kvægtorvet, der blev opført som kvægtorvshal tilbage i 1915.

Indtil nu har planen været at restaurere bygningen, men for at sikre en optimal nedkørsel til et kommende p-anlæg, er det nu besluttet at rive resterne af bygningen ned:

- Jeg er meget glad for, at Aalborg Kommune har set de betydelige fordele, der ligger i at etablere en parkeringskælder på det sted. Jeg er sikker på, at det vil glæde de mange fremtidige brugere af Musikkens Hus. Det er naturligvis altid en tung beslutning at skulle fjerne et af fortidens væsentlige spor, men under min gang i Aalborg er det kun lykkedes mig at møde få personer, som ikke anbefalede at fjerne de resterende mure af Kvægtorvet, siger formanden for Fonden Musikkens Hus i Nordjylland, Bent Frank.

Købesummen svarer til sælgernes omkostninger ved at have erhvervet og opretholdt Kvægtorvet. Fonden vil nu indlede forhandlinger med Aalborg Kommune om overdragelse af byggerettigheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093