23948sdkhjf

Godkender byggeprojekt til 235 mio. kroner

Psykiatrien i Esbjerg skal moderniseres og udbygges med bl.a. tre nye sengeafsnit.
Byggekraner bryder horisonten, bulldozerne brøler og håndværkere myldrer på byggepladserne.

Over det meste af Syddanmark kan man se resultaterne af regionsrådets bestræbelser på at skabe et moderne sundhedsvæsen, og tirsdag den 26. april kom endnu et byggeri tættere på en realisering.

Et enigt regionsråd godkendte her finansieringen bag en udbygning af den døgnpsykiatriske funktion i Esbjerg til en værdi af 235 mio. kroner.

Skal stå færdigt i 2014
Udbygningen betyder, at den døgnpsykiatriske funktion udvider med 6.200 m², og at håndværkerne renoverer og moderniserer de resterende 11.000 m².

Projektet samler døgnfunktionerne, opretter et fremtidigt sengeafsnit med et øget antal senge og opgraderer de fysiske rammer til moderne standarder. Derudover opretter regionen en sengeafdeling for aldersbetingede psykiske lidelser – den såkaldte gerontopsykiatri:

- Vi har i Region Syddanmark besluttet os for at harmonisere de psykiatriske tilbud og gennemføre standarder, så vi fortsat kan levere behandling af en høj kvalitet. Derfor skal vi også være villige til at skyde mange penge i byggerier som det i Esbjerg, siger regionsrådsformand Carl Holst.

Region Syddanmark forventer at tage hele byggeriet i brug fra oktober 2014, og næste skridt på vejen bliver at finde en byggerådgiver til projektet.

Fakta om projektet
Byggeprogrammet lægger op til følgende væsentlige elementer i byggeprojektet:

• Tre nye sengeafsnit med i alt 46 senge.

• Nybygninger, der lever op til lavenergiklasse 2015 (svarende til en reduktion i energiforbruget på 50 %) og andre tiltag til reduktion af de øvrige driftsudgifter.

• Én indgang for akutte patienter gennem kobling af modtagelse for tvangsindlæggelser til den nuværende skadestue.

• En ny samlet gerontopsykiatrisk funktion med ambulatorium og sengeafsnit koblet tæt sammen.

• Optimeret logistik gennem etablering af tunnelsystem, der forbinder alle sengeafsnit med skadestue/ECT og servicebygningen og sikrer, at al vare- og sengetransport kan ske diskret og nemt uden for de offentlige områder i bygningen.

• Tilpasning af hovedbygningen, så den kan fungere som både samlingspunkt, forbindelsesled og hovedfærdselsåre for den psykiatriske afdelings patienter, pårørende og personale.

• Fokus på "psykiatri i bevægelse" blandt andet gennem flere aktivitetsmuligheder i og uden for sengeafsnittene. Herunder etablering af en mindre hal.

• Tilpasning af de eksisterende sengeafsnit til standarder i Generalplanen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094