23948sdkhjf

Randers har nyt butikscenter i støbeskeen

En ny lokalplan skal bane vej for et indkøbscenter på 20-22.000 m² ved Thors Bakke i det centrale Randers.
På et ekstraordinært møde den 26. april vedtog byrådet i Randers, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for Thors Bakke.

Det sker på baggrund af en netop indgået foreløbig aftale med Konsortiet Thors Bakke, der ønsker at opføre et nyt indkøbscenter på mod 22.000 m²:

- En by skal udvikle sig løbende, især når man har 700 år på bagen. Vi vil sikre, at udviklingen af Thors Bakke både bliver et nyt byrum og samtidig er et kraftcenter for Randers by og bidrager til at hele bymidten får et løft, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus ifølge Randers Kommunes hjemmeside.

Første spadestik i 2012
Visionen for Thors Bakke-området, der engang husede bryggeriet Thor, er at skabe en levende og dynamisk bydel, der kan fungere som et kraftcenter for bymidten i Randers.

Området huser bl.a. en ny, moderne biograf, og omkring årsskiftet 2011/12 skal et nyt byggeri med sundhedscenter og ældreboliger på i alt 18.500 m² stå færdigt. I oktober 2012 indvies desuden 50 nye almene boliger i bydelen.

Bag konsortiet Thors Bakke står Henton Ejendomme, Difko, Property Partners samt KPC, og det forventes, at første spadestik til det kommende indkøbscenter vil kunne tages i 2012. Jesper Larsen, direktør for Property Partners, betegner placeringen som oplagt, og han forventer, at centret bliver en løftestang for hele Randers centrum:

- Midtbyen i Randers har i forhold til det naturlige markedsområde ikke den andel af handlen, der burde være. Det skyldes bl.a. at udbuddet i dag ikke er stort nok til at tilfredsstille den kræsne forbruger. Vi vil med udvidelsen af muligheder og de mange nye parkeringspladser være med til at tiltrække kunder til hele Randers midtby, siger Jesper Larsen ifølge Randers Kommunes hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081