23948sdkhjf

Besparelserne slår igennem hos Nobia

Trods lavere omsætning formåede køkkenkoncernen at forbedre bundlinjen med hele 164 mio. SEK i 1. kvartal 2011. Samtidig er det lykkedes at øge omsætningen på i Norden.
Svenske Nobia, der i Danmark bl.a. står bag Invita og HTH, har netop offentliggjort regnskabstallene for de første tre måneder af 2011, og sammenlignet med 2010 er der markant fremgang at spore.

Resultatet er et overskud på 30 mio. SEK efter skat mod et underskud på 134 mio. SEK i samme periode sidste år.

Omsætningen er ellers faldet med 7 % til 3.207 mio. SEK, og det er således først og fremmest koncernens omfattende spareplan, der er årsag til den forbedrede indtjening. Herudover bidrager valutakurseffekter positivt til driften med 20 mio. SEK:

- Vi er begyndt at mærke effekten af de besparelser, der blev igangsat i sidste kvartal, og det vil også bidrage positivt til indtjeningen fremover, siger CEO Morten Falkenberg i en kommentar.

Øget omsætning i Norden
Af den samlede omsætningen bidrager regionen ”Nordic” med 1.270 mio. SEK, hvilket er en fremgang på 62 mio. i forhold til samme periode sidste år. Samtidig er driftsresultatet her forbedret fra 17 til 69 mio. SEK. Nobia oplyser, at alle primære markeder har bidraget positivt, men fremhæver især Norge som et marked, der har genereret vækst i perioden.

Der er også fremgang at spore i ”Continental Europe”, hvor man trods et fald i omsætningen fra 967 til 798 mio. SEK har formået at reducere driftsunderskuddet fra -84 mio. SEK til nu -22 mio.

De britiske markeder har i perioden omsat for 1.142 mio. SEK, hvilket er en nedgang på 142 mio. i forhold til for et år siden. Også her er det dog lykkedes at forbedre driften – fra 41 til 54 mio. SEK.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094