23948sdkhjf

Nyt kontorbyggeri til Fredericia

Til efteråret er der første spadestik på ”Kobbelhus”. Et 12.900 m² stort erhvervsbyggeri med potentiale til at blive fæstningsbyens nye vartegn mod vest
Der er igen søgning efter attraktivt, fremtidssikret kontorbyggeri i Trekantområdet. For første gang i mange måneder kan erhvervsmæglerne melde om en synlig stigning i interessen efter nyt, moderne og energieffektivt kontorbyggeri.

Snart får Fredericia en ny og meget arkitektonisk spændende bygning, der kan være med til at afhjælpe efterspørgslen. Til efteråret tager entreprenørvirksomheden Brdr. Daugaard Pedersen således første spadestik til et spændende byggeri på Vejlevej, som er den vestlige adgangsvej til byen.

”Kobbelhus” bliver et visionært og fremtidssikret kontorbyggeri på 12.900 m², der skal være med til at tiltrække virksomheder til byen:

- Beliggenheden er fantastisk, og vores arkitekt har virkelig fået det optimale ud af mulighederne set i forhold til målgruppens behov, klimavenligt byggeri, adgangsforhold og forholdet mellem funktionalitet og arkitektur, siger direktør Jan Jensen fra Brdr. Daugaard Pedersen.

God beliggenhed
Den både markante og imponerende karré-bygning placeres i et område præget af rekreative arealer, bymæssig struktur, banegårdsmiljø og erhvervsområde, der samles og deles af den trafikale åre, Vejlevej.

- Vi har behov for nytænkning inden for erhvervsbyggeri, og ”Kobbelhus” hører absolut til den type kontorbyggeri, vi gerne vil tilbyde områdets virksomheder fremover, siger teknisk direktør Erik Jespersen, Fredericia Kommune, som har været i tæt dialog med bygherren under projektudviklingsfasen.

Han er især tilfreds med beliggenheden lige ved Fredericia Banegård, som er et trafikalt knudepunkt. Det giver de mange ansatte i virksomhederne i ”Kobbelhus” let afgang til offentlig transport.

Stor lejer er kørt i stilling
Det er Home Erhvervscenter Trekantområdet, der skal stå for udlejningen af de mange kvadratmeter. Her oplyser mægler John Vogt, at man allerede er meget langt i forhandlingerne med en hovedlejer, der efter alt at dømme vil lægge beslag på lidt over 40 % af det samlede antal etagemeter. Desuden forhandler man med flere andre lejere:

- Husets funktionalitet muliggør en meget bred vifte af fremtidige brugere. Det kunne for eksempel være advokater, revisorer, sundhedsklinikker, hotel og meget andet. Der kan desuden være detailhandel i stueplan, siger han.

Navn med historisk reference
Trods asymmetri og stor variation bliver byggeriet meget ligevægtigt og kommer til at skabe en synlig ro og balance i sig selv. De lave volumener rejser sig højt mod de øvrige hjørner, og dette danner skrående flader med en organisk geometri uden parallelle højder eller facader. Dette giver et helhedsbillede af en karakteristisk skyline, som indeholder en smagfuld balance af tårneffekt og lavbyggeri.

Navnet ”Kobbelhus” udspringer af, at området tidligere var en del af de gamle kobbeljorder uden for Fredericia.

- Vi synes, det var passende at navngive huset i en historisk sammenhæng – Fredericia er jo en historisk by. Desuden er det et knudepunkt, der kobler landsdelene sammen. Og huset kobler samtidig nutidige virksomheder med fremtidige krav til indretning og funktionalitet, siger Jan Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078