23948sdkhjf

Aarsleff Rørteknik satser på boligrenoveringer

Med udviklingen af en ny strømpeforingsteknik ser Aarsleff Rørteknik nye muligheder i kølvandet på de senere års ophobning af nedslidte faldstammer i beboelsesejendomme.
Teknologisk Institut har netop testet en ny løsning fra Aarsleff Rørteknik, der gør det muligt at strømpefore små sideafgreninger til fx WC- eller køkkenafløb.

Ifølge ingeniør og regionsleder Peter Kim Pedersen har man i årevis arbejdet med at udvikle mere effektive teknikker til fornyelse af de komplette afløbssystemer i boligbyggeri.

Inden for de sidste år har Aarsleff Rørteknik især fokuseret på at udvikle vandrette sideafgreninger, og nu er det altså lykkedes at nå i mål med en testet teknologi til faldstammer:

- Indvendig fornyelse af lodrette faldstammer i bygninger kræver specielle kompetencer. Faldstammerne er ikke altid synlige og er ofte meget svære at få adgang til. Det skyldes blandt andet, at mange bygninger eksempelvis via ombygninger ændrer karakter gennem tiden, forklarer Peter Kim Pedersen.

Forventer stor interesse
En strømpeforing udføres ved, at man krænger en polyesterforing ind i eksisterende, nedslidte faldstammer - der etableres så at sige ’et rør i røret’.

Den nye løsning, der er testet i henhold til europæiske standarder, gør det muligt at forny gamle faldstammer uden nedbrydning af køkkener og toiletter, og uden at brække gulve op. Det betyder ifølge Aarsleff, at en opgang i en beboelsesejendom kan klares på ca. 2-3 uger, mens man ved traditionel udskiftning må forvente en arbejdstid på 6-8 uger.

Salgschef Kristian Kjeldgaard forventer derfor, at der i de kommende år vil komme en stigende efterspørgsel efter den type af løsninger til beboelsesejendomme:

- Med de nyeste strømpeforingsteknikker kan vi i dag forny faldstammer på selv meget svært fremkommelige steder. Derfor forventer vi, at den ophobning af nedslidte faldstammer, der er oparbejdet gennem de senere år, for alvor vil blive fornyet efterhånden som kendskabet til denne form for strømpeforing vinder frem, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125