23948sdkhjf

Blandede boliger for milliardbeløb ved Øresund

Skanska afleverede for nylig sit hidtil største boligprojekt på dansk grund.

Øresund Park, der er opført for Balder Danmark, består af intet mindre end 438 boliger.

I stueplan er der opført rækkehus-inspirerede lejligheder i to etager med tilhørende have, fra tredje til femte sal er der mindre lejligheder, mens der øverst er indrettet penthouseboliger med udsigt over Øresund eller Københavns skyline fra egen altan.

Bebyggelsen er bundet sammen af grønne gårdrum, der åbner sig op til nærområdet, således at man frit kan bevæge sig igennem bebyggelsen. Projektet løber op i 1,2 mia. svenske kroner og er det største nybyggeri i Balders danske portefølje.

- Arkitekturen, variationen og kvaliteten af boligerne er lykkedes til perfektion, og er tilmed et af de mest energieffektive i vores portefølje. Det er attraktivt for mange at leve og bo her, da bilerne er holdt helt væk fra de grønne områder og der er mange forskellige boligformer samlet ét sted. Det er et referenceprojekt for flere fremtidige byggerier i Balder-regi, siger projektchef Jacob Hovmøller fra Balder Danmark.

Det er Henning Larsen Architects, som har tegnet Øresund Park, og partner og design director, Søren Øllgaard, er stolt over resultatet:

- Med de gode materialer, variation i boligtyper og de sorter æsker med penthouses på toppen, synes jeg også, vi har givet et unikt bud på, hvordan fremtidens københavner-karré kan se ud, siger han.

Øresund Park er en færdiggørelse af Øresund Strandpark der stod færdigt i år 2000. byggeriet består af fem boligblokke, heraf fire boligblokke i op til syv etager samt et tårn i 13 etager. Hertil kommer 210 parkeringspladser, dels i kælder, dels på terræn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11