23948sdkhjf

- Et skridt på vejen mod en cirkulær økonomi

Spaden er stukket i jorden til fremtidens pantfabrik. DS Flexhal er entreprenør

I februar 2020 skal en ny, moderne pantfabrik stå klar til at håndtere op mod to millioner tomme emballager om dagen.

DS Flexhal, Aarstiderne Arkitekter og Rambøll opfører byggeriet i Høje Taastrup for Dansk Retursystem, som efter flere år med stigende aktivitet er vokset ud af de nuværende rammer i Hedehusene.

- Vi får en fuldautomatiseret og højteknologisk fabrik, der sikrer en endnu mere effektiv genanvendelse af plast, aluminium og glas fra emballager med pant til gavn for både miljøet og klimaet. Det er alt sammen skridt på vejen til målet om 100 procent cirkulær økonomi, siger administrerende direktør Lars Krejberg Petersen fra Dansk Retursystem.

Over de seneste fem år har Dansk Retursystem haft en vækst på 30 procent. Og når der snart også kommer pant på saft- og juiceemballager, vil det tal stige yderligere.

Den nye fabrik bliver 12 meter høj og består af i alt 13.498 kvadratmeter fordelt på fire store haller samt et indskudt dæk i den ene af hallerne.

Foruden at håndtere op mod to millioner tomme emballager om dagen skal den nye fabrik levere en langt mere effektiv drift – for at bidrage til Dansk Retursystems ambition om en fuldt cirkulær økonomisk drevet virksomhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109