23948sdkhjf

Borgmester forventer arkitektur i verdensklasse

Tre teams er udvalgt til at gøre Ny Rosborg i Vejle til en helt speciel bydel

En bydel så gennemtænkt og speciel, at den sætter nye standarder for byudvikling, som andre byer i Danmark og i andre dele af verden kan lære af.

Det er målet for Ny Rosborg, som Vejle Kommune nu skal i gang med at udvikle i den vestlige del Vejle.

De tre teams

Adept med underråsgiverne Karres En Brands, Atkins og GivRum

Arkitema Architects med underrådgiverne Moe og Out of Office Architecture

Møller og Grønborg med underrådgiverne Aart Architects, Niras og Arcadis

Tre hold af arkitekter og rådgivere er netop blevet udvalgt til den første fase af konkurrencen, som frem mod slutningen af 2019 skal munde ud i en udviklingsplan for det 80 hektar store byggefelt.

- De tre teams har nu fortalt os, hvad de er i stand til at udføre. Så jeg har høje forventninger om, at vi i forlængelse af Fjordbyen med Bølgen og Fjordenhus og en rekreativ perle som Mariaparken kan fortsætte med at udvikle byen med arkitektur og byrum i verdensklasse, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

Konkurrencen gennemføres som et parallelopdrag, hvor deltagerne deler erfaringer undervejs. Når første fase sideløbende med ideer og koncepter for den nye bydel.

I den næste fase vælges der ét rådgiverteam, som får til opgave at udarbejde to til tre scenarier til en udviklingsplan – i dialog Vejle Kommune, borgere og andre interessenter.

Vejle Kommune modtog 16 ansøgninger forud for prækvalifikationen, og borgmesteren glæder sig over den store interesse fra ind- og udland:

- I byrådet har vi høje ambitioner om at skabe virkeligt gode rammer for livet i den nye bydel Ny Rosborg, så nu glæder vi os til at se, hvordan visionen kan omsættes til virkelighed, siger han.

Fakta om Ny Rosborg

Området i den vestlige del af Vejle er på cirka 80 hektar og vil i fremtiden indeholde op mod 3.000 boliger samt erhverv og service.

Processen omkring Ny Rosborg er anderledes end mange andre byudviklingsprocesser. Der er stort fokus på at involvere mange forskellige interessenter, tænke nye tanker og teste/eksperimentere undervejs.

Byrådets vision for Ny Rosborg fortæller om en ny resilient bydel - med fokus på mennesker og plads til boliger, erhverv og friluftsliv. Det er en grøn bydel, hvor der stilles krav til arkitekturen, og hvor kultur og bæredygtighed er en selvfølge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109