23948sdkhjf

Billeder: Milepæl for sydjysk universitetsbyggeri

Sidste etage er lagt på Center for Industriel Elektroniks (CIE) i Sønderborg. Det blev fejret med rejsegilde fredag 23. november for håndværkere, rådgivere og samarbejdspartnere på byggepladsen ved viden og kulturcentret Alsion.

Byggeriet har nået sine fulde fem etager på bare syv måneder siden første spadestik den 6. april i år. Overdragelse ventes planmæssigt i juni 2019.

Det nye CIE er tegnet af Arkitema med Rambøll som rådgivende ingeniør og omfatter cirka 3.300 kvadratmeter fordelt på fem etager. Byggeriet, der skal forbindes med resten af SDU Sønderborg via en gangbro i glas, bliver opført af Hoffmann og skal stå færdigt i sommeren 2019.

Tre nye ingeniøruddannelser
Bygningen opføres for Linak og Bitten & Mads Clausens Fond for mellem 70 - 80 millioner kroner og huser laboratorier, testfaciliteter og projektrum, der sikrer uddannelser på internationalt niveau. 

CIE bliver hjemsted for tre nye ingeniøruddannelser, der skal imødekomme de lokale virksomheders efterspørgsel på elektronikingeniører samt give dem  adgang til den nyeste viden. 

Det hele er opstået i et samarbejde mellem Danfoss, Linak, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og Syddansk Universitet. Parterne investerer tilsammen 176 millioner kroner i projektet. I marts 2018 søgte de første unge fra hele Europa ind på CIE, og de er nu godt i gang med det første semester. Til næste skoleår tages den nye bygning i brug. Den vil rumme de mest moderne løsninger til udvikling og test af elektronik. Udvendigt vil huset blive beklædt med granit, så det matcher resten af Alsion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094