23948sdkhjf

Ejendomsudviklere strides om Odenses skyline

To af Odenses store aktører på ejendomsmarkedet kæmper i disse uger om at komme til at dominere Odenses skyline.

Det skriver Fyens.dk.

På den ene side står Arkitektgruppen med ønsket om at opføre et nyt, stort byggeri med blandt andet et højt tårn. På den anden side står ejendomsfirmaet Togt, som ikke ønsker konkurrence til det 17 etager høje TBT Tower, som Togt er ved at bygge.

Imellem dem står Odense Kommune som tungen på vægtskålen for, hvad Arkitektgruppen kan få tilladelse til.

TBT Tower, der allerede er under opførsel, er en iøjnefaldende og efter Odense-forhold høj bygning, tænkt som bymidtens nye markør og vartegn.

Men på nabogrunden vil altså Arkitektgruppen stå for et byggeri, der kan udfordre den status. Selvom tårnet efter planen skal være mindre end TBT Tower, har Togt til for-høringen sendt et kritisk svar til Odense Kommune.

- Det beskrevne projekt ændrer den grundlæggende forudsætning om, at TBT Tower indgår "som eneste bygning, der hæver sig markant over eksisterende bygningshøjder i området", skriver Togt i sit høringssvar ifølge Fyens.dk.

Overfor Fyens.dk har administrerende direktør i Togt Mogens Tveskov givet udtryk for, at TBT Tower skal være enestående, og han undrer sig over, at Togt ikke er blevet inddraget i sagsbehandlingen af Arkitektgruppens byggeri.

Hos Arkitektgruppen afviser administrerende direktør Robin Feddern Togts betænkeligheder. Han forklarer, at ideen med det høje tårn ud mod TBT-området skulle få det nye byggeri på TBTs nabogrund til at spille arkitektonisk sammen med omgivelserne.

Kilde: Fyens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094