23948sdkhjf

Ny byudvikling i Hillerød godt fra start

Både byliv, business og boliger vil indtage området øst for Hillerød Station. Stort set alle byggefelter er solgt

Øst for Hillerød Station, i området centreret omkring Carlsbergvej, er et nyt byområde på 48.000 kvm ved at se dagens lys.

De første lejligheder er klar i 2020, i et området udviklet af Freja ejendomme, DSB Ejendomsudvikling og Hillerød Kommune, og vil fuldt udbygget rumme boliger, uddannelsesinstitutioner og detailhandel.

Alle byggefelter er solgt med undtagelse af ét, der er reserveret til erhverv eller uddannelse. Her er der mulighed for at bygge op til otte etager.

- Vi har lagt vægt på at skabe et bæredygtigt byområde med lokal afledning af regnvand, ny gang- og cykelbro til stationen og en tæt bebyggelse, som sikrer byliv 24/7, siger Freja ejendommes projektleder, Rune Christiansen, i en pressemeddelelse.

Arbejdet med at få lokalplanen udformet og vedtaget har kørt sideløbende med, at byggefelterne er blevet udbudt til salg. Det har givet de fremtidige grundejere mulighed for at påvirke processen og skabe et område, der lever op til deres ønsker, siger han.

- Det har været et vellykket eksperiment, hvor vi gennem dialogen har sikret grundejerforeningen en høj standard på fællesområderne og friarealerne. Vi får en levende bydel med bugtende stræder, runde hjørner og et flot landskabeligt anlagt stisystem, mener Rune Christiansen.

Nem transport
Udearealerne er også et af de landskabsarkitektoniske elementer, der har tiltrukket den svenske ejendomsinvestor Balder, der udlejer lejligheder.

Firmaet blev ifølge en pressemeddelelse opmærksom på området i Hillerød for halvandet år siden og besluttede sig at foretage deres første investering udenfor den danske hovedstad her.

- Vi er gået efter en ejendom udenfor København, hvor der er byliv, gode transportfaciliteter og naturskønne oplevelser. Derudover ser vækstestimaterne for Hillerød fornuftige ud. For os har det været vigtigt, at der var lagt så meget energi i at få et flot byrum med stier og stræder. Vi kunne mærke, at der var nogen, der virkelig ville området, siger Lasse Aagaard-Møller, der er projektleder i Balder, i samme pressemeddelelse.

127 lejligheder
Det første spadestik til lejlighederne bliver taget i december, og Balder forventer at kunne udleje de første i sommeren 2020. Investoren bygger 127 lejligheder, der varierer i størrelse fra toværelses lejligheder på 64 kvm op til femværelses på 109 kvm.

Lejlighederne er tegnet af Holscher Nordberg arkitekter, der også står bag masterplanen for området. De har ifølge Lasse Aagaard-Møller udnyttet det kuperede terræn til at designe et hus, hvor kælderen er bygget ind i skrænten, så man kan cykle direkte ind i kælderen.
kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094