23948sdkhjf

Danmarks første svanemærkede daginstitution ligger i Odense

Børnehuset Brobæklunden er den første institution herhjemme, der opnår det skrappe nordiske miljømærke, og flere er på vej.
Miljøminister Karen Ellemann var på plads, da Odense Kommune inviterede til officiel indvielse af Brobæklunden – en integreret institution med plads til 12 vuggestuebørn og 66 børnehavebørn.

Bag det 750 m² store byggeri står Arkitektfirmaet TKT, der i samarbejde med Rambøll har designet institutionen, som altså bliver Danmarks første svanemærkede daginstitution.

Et svanemærket byggeri er bygget med fokus på bæredygtighed, miljø og godt indeklima, der skal sikre optimale omgivelser for børnene. Desuden har huset et energiforbrug, der næsten er det halve af almindelige børnehuse:

- I Odense har vi vedtaget en ambitiøs miljøpolitik, hvor der bl.a. er fokus på miljørigtigt byggeri. Derfor glæder det mig også at vi i Odense går foran og nu kan indvie den første svanemærkede daginstitution i Danmark, siger Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen.

Flere på vej
Fra 2009 har det været muligt at svanemærke daginstitutioner. Norge har i dag en enkelt svanemærket institution, mens der ingen er i Sverige.

Og faktisk kommer Danmarks anden svanemærkede dagsinstitution også til at ligge i Odense. Kommunen er allerede ved at opføre endnu en institution, der kommer til at kunne leve op til de skrappe krav for at blive svanemærket. Denne institution indvies senere på sommeren 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081