23948sdkhjf

Arkitema solgt for et trecifret millionbeløb

Cowi har indgået en aftale om at købe Arkitema Architects, Danmarks største arkitektvirksomhed for et trecifret millionbeløb. 

- Med Cowi får vi en stærk ejer, der kan åbne nye markeder og være med til at udvikle vores virksomhed. Samtidig bevarer vi vores stærke brand og virksomhedskultur, siger administrerende direktør hos Arkitema Architects, Peter Hartmann Berg, om aftalen.

Administrerende direktør i Cowi, Lars-Peter Søbye, begrunder især opkøbet med kundernes krav om sammenhængende løsninger samt de globale megatrends, der giver nye udfordringer og muligheder:

- Købet gør, at vi i endnu højere grad kan levere hele paletten af både teknik og design i én sammenhængende leverance med et højt kvalitetsniveau.

Størrelse betyder noget
Hos Arkitema har man kunnet konstatere, at der har været en konsolidering i branchen i de senere år, og at der er blevet længere mellem de uafhængige, selvstændige rådgivere som partnere på store projekter. Desuden ser man attraktive muligheder i at blive en del af en koncern med stærk skandinavisk base og global rækkevidde:

Læs også: Campus, flere hundrede boliger og en lynlås skal løfte belastet boligområde

- Aftalen sikrer, at vi altid har en stærk ingeniørpartner, uanset hvor vi opererer. Sammen kan vi vinde markedsandele både lokalt og globalt, drevet af urbanisering, digitalisering og klimaforandringer, siger Peter Hartmann Berg.

6.700 + 550
Cowi har p.t. cirka 6.700 medarbejdere, mens Arkitema 1. januar 2019 vil bringe omkring 550 nye medarbejdere ind i virksomheden som en selvstændig forretningsenhed.

Arkitema Architects arbejder med bolig, urban design, kontor, sundheds- og uddannelsesbyggeri, og er blandt andet kendt for Sluseholmen, et stort byudviklingsprojekt i Københavns Havn.

Aftalen om købet af Arkitema er sendt til godkendelse hos konkurrencemyndighederne, som forventes at komme med et svar inden for et par måneder. Aftalen omfatter en fortrolighedsklausul om prisen.

OPDATERES

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.219