23948sdkhjf

Idealcombi overvinder tornerose-søvn: Nyt salgssetup booster udviklingen

Vinduesproducenten har fundet vejen til det islandske marked

I sommers sagde Idealcombi farvel til samarbejdet med byggemarkedskæden Húsasmiðjan i Island, der er en del af Bygma Gruppen.

Byggemarkedskæden havde indtil da fungeret som bindeled mellem de danske vinduer og salget til Island, men efter en periode med faldende omsætning i takt med et voksede marked, valgte Idealcombi at opsige samarbejdet.

- Der er tale om en lykkelig skilsmisse, hvor begge parter har haft forståelse for hinanden, siger Claus Winther, salgs- og marketingsdirektør i Idealcomb til Wood Supply. 

I stedet har den nordvestjyske vinduesproducent nu valgt at gå solo med sin kontakt til det islandske marked – og det har virket; salget er vokset markant til vulkanøen, hvor antallet af ordrer allerede nu er mere end fordoblet i forhold til sidste år. 

- Det er lidt overraskende. Det er gået hurtigere, end vi havde forventet. Vi troede, det først ville få en betydning på længere sigt, siger Claus Winther, der ser det som en konsekvens af nærværet i det nye setup, et resultat af en mangeårig kontakt til det islandske marked blandt andet gennem samarbejdet med den nu tidligere forhandler. 

Han påpeger, at udviklingen sker i et marked, der har ligget mere eller mindre i dvale over en længere periode.  

All in på Island
Ændringerne i salgsetuppet betyder, at den danskboende islænder Erlendur Hermannson står i spidsen for kommunikationen til det islandske marked.

Egentlig har Erlendur Hermannson været hos Idealcombi i mange år, men med sin nye rolle er han blandt andet i Island én uge om måneden for at tale med kunderne.

Det har virket. Efter sidste besøg havde han to store ordrer med hjem.

Ordrerne er et projekt med nye små boligindretninger til ældre, som er tilknyttet Reykjaviks hospitalsvæsen samt første kerne af seks boligblokke tæt på Reykjaviks gamle lufthavnsområde.

Samlet udgør de 2 opgaver levering af ca. 1.400 Idealcombi-elementer produceret i Thy.

- Der er godt gang i byggeriet i Island lige nu, så vi ridder med på bølgen, så længe den er der, siger Claus Winther, der også har igangsat islandske nyhedsbreve for at ride på bølgen så længe som muligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127