23948sdkhjf

Se billederne: Hospitalsbyggeri sløjfer skurby

Efter præcis tre år forsvinder den lille skurby, som har huset håndværkere og byggeledelse på byggeriet af det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg. 

Første skurvogne blev løftet ud og kørt væk torsdag i sidste uge. 

- Der er på én gang meget håndgribeligt og symbolsk, at vi nu siger farvel til skurbyen. Det er et tydeligt tegn på, at vi bevæger os ind i en ny fase af hospitalsbyggeriet, hvor det ikke længere er hardcore byggeri, der præger billedet, men leverandører, montører og teknikere, der skal hjælpe med at forvandle bygningen til et topmoderne, funktionsdygtigt og gennemtestet hospital, inden vi tager imod de første patienter midt i 2019, siger projektchef Jeppe Juul Hansen. 

Farvel til en bro
Skurbyen har rummet mødelokaler, kontorer, omklædningsrum, badefaciliteter og kantine for de håndværkere, der de seneste år har bidraget til byggeriet af det 25.500 kvm store akutcenter. Størstedelen af byggeriet er imidlertid ved at være afsluttet, og derfor er der ikke længere behov for skurbyen.

Til gengæld vil der fortsat være brug for håndværkerparkeringen ved siden af, når leverandører og andre fagfolk i 2019 skal installere alt fra skannere, lifte og lejer til it, inventar og klinisk logistik-skærme. 

Samtidig med at skurbyen forsvinder, er byens midlertidige "vartegn" – en gangbro tværs over Ll. Sct. Mikkels Gade/Gl. Aarhusvej - taget ned i de allertidligste morgentimer mandag morgen. 

Fakta: Det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg 

Regionshospitalet Viborg udvider med 25.500 kvadratmeter nyt akutcenter

I alt 9 afdelinger rykker helt eller delvist ind i det nye akutcenter, som skal huse blandt andet akutafdeling, nye sengeafsnit med ensengsstuer, ny dagkirurgi, ny skopi-klinik og en række nye klinikker.  

Første dele af det nye aktucenter tages i brug medio 2019. Herefter fortsætter indflytningen frem til årsskiftet 2019/2020. 

Det nye akutcenter er en del af det omfattende kvalitetsfondsbyggeri, som blandt andet også har givet hospitalet et nyt p-hus, ny patologi, nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade og nye sengeafsnit og klinikker. Alt i alt bygges der for 1,16 milliarder kroner på Regionshospitalet Viborg.

 

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14