23948sdkhjf

Enorm interesse for udvidelse af Bispebjerg Hospital

Bispebjerg Hospital bliver om få år én af Københavns største byggepladser, og det vækker interesse blandt lokale byggefolk.
Over 100 personer fra byggebranchen i København besøger tirsdag den 10. maj Bispebjerg Hospital, der i løbet af de næste 10-15 år skal renovere og bygge nyt.

Byggeprojektet hedder ”Nyt Hospital Bispebjerg”, og målet er at skabe Danmarks bedste hospital. Der er fra regeringen givet foreløbigt tilsagn om knap 3 mia. kroner til projektet, og hospitalsmatriklen vil inden for få år huse Københavns næststørste byggeplads efter metroen.

- Vi har sjældent før haft så mange tilmeldinger til et arrangement. Hospitalssektoren er super interessant for byggebranchen for tiden, fordi der er mange projekter i støbeskeen. Og så er projektet på Bispebjerg ekstra spændende, fordi en del af hospitalet er fredet, forklarer sekretariatsleder Henriette Sofie Larsen fra Byens Netværk, der er en af parterne bag arrangementet.

Projekt med udfordringer
Det nye hospital skal opføres parallelt med, at det eksisterende hospital drives. Derfor vil det blive opført som en slags "sliding puzzle", hvor man bygger og renoverer, flytter ind, river ned, bygger og renoverer osv.

En ekstra udfordring for projektet er, at de gamle pavilloner og haveanlæg fra 1913 er blevet fredet. Det bliver en balancegang at renovere pavillonerne, så de kan bruges til moderne hospitalsdrift.

Vil gerne fortælle en hel masse
Under arrangementet, der løber af stablen fra 15 til 18, vil byggechef Vagn Risby Mortensen fortælle om projektet, mens arkitekt Camilla Jensen-Thorup fra arkitektfirmaet Terroir giver et indblik i Bispebjergs arkitektoniske fokuspunkter. Endelig vil overlæge og arkitekt Peter Skanning giver en historisk præsentation af matriklen.

Efterfølgende bliver deltagerne delt i hold, der skal gå på opdagelse på hospitalsområdet og finde forskellige poster, hvor der vil være korte oplæg om hospitalet.

- Vi vil gerne fortælle en masse om projektet til byggebranchen for at få alle de dygtigste folk gjort interesserede. Vi er af den overbevisning, at jo bedre vi kan fortælle branchen, hvilken retning vi går, og hvad vi forventer, jo bedre bud får vi ind på vores helhedsplankonkurrence, som bliver skudt i gang til sommer, siger byggechef Vagn Risby Mortensen.

Fakta om projektet
• Nyt Hospital Bispebjerg har fået foreløbigt tilsagn om 2,95 mia. kroner.

• Der skal nybygges ca. 94.000 m² og ombygges ca. 64.000 m² samt 1.100 p-pladser i konstruktion.

• Det er for nylig besluttet i Regionsrådet at samle Psykiatrisk Center København og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Bispebjerg som en del af projektet. Det betyder, at projektet forventes udvidet med yderligere 1 mia. kroner.

• Fra efteråret 2011 forløber konkurrencen om helhedsplan for hospitalet.

• Primo 2011 har vi formentlig et billede af, hvordan fremtidens hospital fordeler sig på matriklen.

• I 2012/13 udvikles lokalplan for området.

• 19. september 2013, på hospitalets 100-års dag, tages første spadestik.

• Byggeriet afsluttes ca. 2025.

Læs mere på Byens Netværks hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079