23948sdkhjf

Skat slår hårdt ned på byggebranchen

339 virksomheder fik i sidste uge uanmeldt besøg af Skat, og i 30 % af tilfældene blev der fundet tegn på svindel.
I samarbejde med politi, Pensionsstyrelsen og kommuner gennemførte Skat i sidste uge en omfattende kontrolaktion rettet mod byggebranchen over hele landet.

I alt 339 virksomheder fik uanmeldt besøg, og i 30 % af de undersøgte virksomheder blev der fundet tegn på snyd:

- Det er skuffende, men desværre ikke helt så overraskende, at vi finder uregelmæssigheder i stort set hver tredje af de kontrollerede virksomheder. Vi stødte på en række ansatte, som samtidig modtog dagpenge, og vi mødte andre ansatte, særligt udenlandske ansatte, som enten ikke fremgik af virksomhedens lønningsregnskab eller ikke havde registreret sig ved de danske myndigheder, oplyser Søren Lindhardt, afdelingsleder fra skattecenteret i Herning.

Stor udenlandsk virksomhed i søgelyset
Kontrollerne var rettet mod nybyggeri samt om- og tilbygninger inden for erhvervsbyggeri og omfattede således ikke byggearbejder på private adresser:

- Ét sted var fangsten rigtig stor, da vi stødte på en udenlandsk virksomhed, som har drevet uregistreret virksomhed i Danmark med en omsætning på over 10 mio. kroner. Det bliver en dyr sag for virksomheden, som får et kæmpe efterkrav fra Skat og bliver underlagt politimæssig efterforskning, siger Søren Lindhardt.

Skat vil nu underrette de respektive myndigheder om dagpengemodtagerne og foretage en gennemgang af 99 virksomheders regnskaber:

- Vi vil afdække, om der er snydt og vil i givet fald indkræve de skyldige penge. Samtidig lader vi vores straffesagsafdelinger vurdere, om der også skal rejses straffesager i de enkelte sager, oplyser Søren Lindhardt.

Opfordring fra Dansk Byggeri: Tag ud på villavejene
Hos Dansk Byggeri har man længe efterlyst en mere aktiv kontrolindsats, og adm. direktør Lars Storr-Hansen er derfor meget tilfreds med, at Skat har valgt at bruge ressourcer på at kontrollere branchen.

Byggeri-direktøren hæfter sig dog ved, at kontrollerne ikke omfattede byggeri på private adresser, og han opfordrer derfor Skat til også at tage ud på villavejene – og gerne sammen med Arbejdstilsynet:

- Vi ser desværre, at det i høj grad er på villavejene, at der udføres arbejde, som hverken lever op til lovens krav om betaling af skat, moms eller arbejdsmiljøregler. Hvis Skat og Arbejdstilsynet gik sammen i aktion her, kunne man nå langt i kampen for fair konkurrence og ordentlige vilkår, siger Lars Storr-Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078