23948sdkhjf

Innovativ emhætteløsning løser evindelig problematik

AirTjek og Berbel har udviklet en nyskabende emhætteløsning, som sikrer optimal udsugning og afhjælper undertryk samt øvrige ventilationsproblematikker. Løsningen,
der samtidig gør det muligt at opnå SEL-værdier, som ligger langt under BR2020-kravene, er blevet godkendt af Skanderborg Kommune og implementeret med stor succes i samtlige af lejlighederne i Ovenvande-projektet.

Effektiv udsugning – uden undertryk
Et gennemgående problem med traditionelle emhætter er, at huse og lejligheder bliver tættere og tættere, hvilket blandt andet resulterer i undertryk og pibende ventiler, hvis ikke et vindue åbnes for at tilføje erstatningsluft. Andre løsninger er imidlertid også blevet testet.
– Det er en almindelig opfattelse, at man kan udligne undertrykket med ekstra indblæsning fra ventilationsanlægget, men det kan i vinterperioden forvolde varige skader på veksleren i anlægget, og i de fleste tilfælde vil der alligevel kun være tale om et delvist tilskud, forklarer Tommy Enevold, ejer af AirTjek ApS og fortsætter:
– I Danmark er der krav til, at en vis luftmængde skal kastes til det fri. Emhætteløsningen, som vi har udviklet sammen med Berbel, fungerer i samspil med ventilationsanlæg fra Nilan og kaster den krævede luftmængde til det fri efter at være ført igennem et stort kulfilter og renset op til 97%.
– Samtidig er der mulighed for at forøge udsugningsluften på emhætten til hele 400m3/t uden at der opstår et generende undertryk. Det sker ved at føre en kontrolleret udsugningsmængde, af renset luft, tilbage i boligen, som ikke forstyrrer eller ødelægger anlægget, fortæller han.

Systemer som snakker sammen
Nilan-anlægget udstyres med en specialudviklet software, som monitorerer systemet og sørger for at tilføje det mindre tilskud af luft, der modsvarer de fire forskellige niveauer, anlægget opererer med.
– Det stykke software, vi har fået udviklet, sørger for, at det hele snakker sammen, som vi gerne vil have det. Et moderne system, som sikrer optimal drift af ventilationsanlægget og et fantastisk emhættesug, som ellers er savnet i de fleste lejligheder, afslutter Tommy Enevold.

AirTjek og Berbel

• En typisk emhætteudsugning i en lejlighed udføres med ca. 72m3/t i grundsug og omkring 144m3/t på forceret drift. Med løsningen fra AirTjek og Berbel er det muligt at øge udsugningen til ca. 400m3/t.
• AirTjek og Berbel har løst lignende problemer i villaer, hvor afkastluften ikke føres over anlægget grundet de større luftmængder. Dog stadig med tilsvarende, gode udsugningsresultater på emhætten

Læs mere om løsningen på
www.airtjek.dk og www.berbel.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078