23948sdkhjf

A/S Boligbeton kæmper sig ud af krisen

Trods et samlet underskud på knap 40 mio. kroner før skat i 2009 og 2010 øjner elementfabrikken lys forude. Således er 2011 indledt med den største ordrebeholdning nogensinde.
Et 2009-underskud på 11,8 mio. kroner før skat blev i fjor fulgt op af et endnu større underskud på 27,9 mio. kroner, men alligevel forventer A/ S Boligbeton i Løsning, at krisen nu er et overstået kapitel:

- Ved indgangen til 2011 har vi den bedste ordrebeholdning i virksomhedens historie. Og det betyder, at vi fra et lavpunkt i fjor, da vi en overgang kun var 102 medarbejdere, nu har fordoblet antallet af jobs til ca. 200, fortæller adm. direktør Carsten Varneskov i et interview med Horsens Folkeblad.

Han betegner det utilfredsstillende 2010-ressultat som det bedst opnåelige i et marked, hvor priserne faldt 30-40 %. Så selvom A/ S Boligbeton øgede sin omsætning med 10 % til 144 mio. kroner, var det ikke nok til at forhindre et stort underskud.

Smiler igen i virksomheden
Forklaringen på den aktuelle fremgang er, at ledelsen i perioden 2006-10 gennemførte en omfattende moderniseringsprojekt med investeringer for 175 mio. kroner i produktionen.

Carsten Varneskov vurderer på den baggrund, at fabrikken er klædt på til at udnytte de muligheder, der kan opstå, nu hvor krisen forhåbentligt har toppet:

- Det viser sig, at vores strategi har været rigtig, og det skal vi nu forhåbentlig til at høste frugterne af. Pt. er vi i gang med at løse store opgaver i forbindelse med bl.a. byggeriet af Isbjerget og Light House på Aarhus Havn, ligesom vi i København skal levere elementerne til nybyggeri af FN Byen og Industriens Hus. Så jo, vi smiler igen på virksomheden, siger Carsten Varneskov til Horsens Folkeblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128